Josefine Fevang

ER IKKE FRUKT SUNDT?

  • Skrevet 02.05.2016 klokka 09:00
  • Kategori: EVERYDAY

Så nå har jeg vært veldig godt i gang en stund med livstils endringen min. Men en ting som frustrerer meg kraftig er når folk spør om jeg spiser frukt, og jeg svarer ja. Så får jeg høre en god del om at frukt ikke er så sunt pga frukt sukker. Hvor mye skal man egentlig legge i det? 100g med vannmelon har 6g sukker i seg, jordbær har 4,9...

Bilde lånt her

Jeg blir så frustrert over dette. Jeg ser store fruktfat som folk koser seg med. Jeg mener at vi skal kutte ut sukker, vi skal kutte ned på fett? Skal vi også nå kutte ned på frukt? Hva sitter vi igjen med da?

Jeg fikk med meg denne hissige banan debatten som gikk for en stund tilbake. Er det kanskje noe i det folk de sier?

Osen skal jeg som har slitet med overvekt hele livet, og nå har tatt et tak for og gå ned klare det når jeg hører alle disse tingene om ting jeg spiser.  Noen ganger føler jeg at det sunn hets greiene er som en evig jungel jeg prøver og fine veien min i mellom, men stadig havner ved stupet.

Jeg er vokst opp med og høre at frukt er kjempe bra og sundt for deg. Men kan jeg ha tatt så feil? Er det ikke sundt?

#blogg #hverdag #helse #kosthold #trening

Elise KY

02.05.2016 kl. 11:11
Tenk litt på dette med raffinert sukker også. Raffinert sukker er sukker som tilsettes maten (ofte hvitt sukker) og forekommer oftest i ferdig-mat. Sukkeret i en banan er der naturlig, like så godt som de 6g sukker som er i 100g vannmelon. Men det er HVA SLAGS sukker man får i seg som har størst betydning, fremfor hvor mye.

SPIS FRUKT! Det er godt, sunt og ikke minst forfriskende. Får det deg til å føle deg bra, så ikke unngå det. Stå på videre <3 Utrolig bra blogg forresten!

alouise

03.05.2016 kl. 07:42
ååh blir frustrert selv. I den evige sunnhets jungelen. Alt hva man skal/kan spise og ikke spise.

Jeg spiser frukt! og syntes du skal det også hvis det er det du vil ;)

Linda Helen Hansen

03.05.2016 kl. 19:08
Uff, jeg skjønner deg utrolig godt!!

Frukt og grønnsaker er kjempesunt! Frukt inneholder masse vitaminer og mineraler som man ikke får i seg gjennom godteri som er fullt i raffinert sukker (hvitt sukker). Det eneste som er litt negativt med frukt er at det inneholder en del fruktose - fruktose er sunt! Men i små mengder. Sånn som dette med banandebatten - 1 banan for dagen er sunt, men ikke 4-5 stk.. For da blir det litt for mye av det gode, kan man tenke.

Jeg studerer ernæring for tiden, så sånt som dette brenner jeg veldig for! Jeg skjønner utrolig godt at sånt er forvirrende.

En ting som er greit å tenke er det at ALL FRUKT OG GRØNT ER SUNT - men det er viktig å variere, og ikke innta for mye frukt på en dag! :) Grønnsaker kan man spise så mye man vil av, i og med at de er full på næring og har lite fruktose.

Jeg håper dette hjalp litt på forvirringen. Hvis du har flere spørsmål og ting som er frustrerende så er det bare å spørre meg, så kan jeg prøve å svare så godt jeg kan! :) (Beklager for langt svar, haha), blir så engasjert!

Jeg har forresten akkurat startet å blogge, så gjerne sjekk den ut! Hvis du har noen idèer og spørsmål om mat du lurer på, så gjerne gi beskjed - så kan jeg muligens blogge om dette!

Likte bloggen din veldig godt!!

Du må ha en fin dag videre! :D

Josefine Fevang

03.05.2016 kl. 19:40
Linda Helen Hansen: Det er ikke at jeg ikke spiser frukt for det gjøre jeg. Men er bare veldig frustrerende når ernæringsfysiologen på sykehuset henger seg opp i osen frukt du spiser. Da føler man at man sitter igjen med veldig lite når man først skal ned i vekt.

Linda Helen Hansen

03.05.2016 kl. 19:43
Ja, det kan jeg forstå....
Josefine Fevang

26 år - Født og oppvokst i Larvik - Giftet - Elsker og oppleve nye ting. Jeg er slankeoperert i februar 16, og kommer til og skrive om min vei mott et sundere liv. Jeg har dysleksi så se bort i fra små skrivefeil.

Instagram

Annonser

Siste innlegg

Bloggdesign

hits