hits

Josefine Fevang

HVORFOR ER B12 VIKTIG?

  • Skrevet 24.05.2016 klokka 18:31
  • Kategori: HVERDAG

Så etter en slankeoperasjon så må man ta injeksjoner med B12. Man kan slutte med de over tid vis vitaminer holde seg der det skal over tid. I dag tokk jeg min første sprøyta rett i skinka så blodet spruta. Men tenkte og skrive litt om hva som kan skje ved mangel av B12. For jeg har hørt om mange som dropper disse sprøytene.

B12, eller kobalamin er livsnødvendig og viktig for normal nervefunksjon og dannelse av blodceller. Dette kan ikke lages i kroppen og må derfor komme fra kosten. Men da når man spiser drastisk mindre, så får man mindre.

Man kan få dette vitaminet i mellom kjøtt, fisk, sjømat, egg og melkeprodukter (mange kan få en inn toleranse mot melk.

Symptomer og tegn på mangel av B12 er det ikke noen symptomer tidlig. Men mangel fører til feil i produksjonen av røde blodlegemer. Etter hvert vil blodprosenten avta. Mangel kan føre til nervesystemet, nedsatt følsomhet i huden, balanseproblemer, og i verste fall utvikling av tidlig demens.
Andre typiske tegn er betennelse i tunge og munnviker, generell blekhet, slapphet og tretthet. Jeg kan innrøme at jeg ble litt nervøs her for jeg har vært slapp og sliten i en periode, og andre ting som har fulgt med.
Behandling for dette kan være en injeksjon eller B12 som kommer i pille form.

Så husk og ta medisiner til tiden, ikke kutt dem ut. For du vet ikke hva det kan føre til!

#helse #vekttap #hverdag #trening #foto #slankeoperasjon

Josefine Fevang

Hei. Velkommen til min blogg. Her kan du følge min hverdag som student innen for IT-utvikling, vekt ned gang, jakten på den gode helsen, både fysisk og psykisk. Mine interesser er også fotografering og mote. Så blir gjerne litt om det også. Men bloggen handler først og fremst om meg og min hverdag. Kontakt meg på: Josefine.Fevang@hotmail.com

 photo Logo - josefine Fevang.jpg

Instagram

Annonser

Siste innlegg

Bloggdesign