hits

Josefine Fevang

HELSE SKREKK NUMMER EN

 • Skrevet 20.02.2018 klokka 12:15
 • Kategori: HELSE
Processed with VSCO with hb1 preset
 
Processed with VSCO with hb1 preset
 
I går så fikk jeg virkelig helse skrekk nummer en. Jeg var så hundre prosent sikker på at jeg hadde hjerteinfarkt her på morgenen i går. Det smalt så i brystet at jeg nesten ikke viste hvor jeg skule gjøre av meg i det hele tatt.
 
Jeg har jobbet så hardt for en bedre helse, ja jeg har hat kanskje en dårlig periode nå i forhold til kostholdet mitt. Men jeg har jo ikke lagt på meg noe.
 
Men dette har gjort til at jeg kommer til og ta enda mer vare på kroppen min. Jeg skal starte og trene mer og spise mye sunnere igjen.
 
Jeg har fortsatt litt små vondt i dag. Men jeg trur at alt stresset, nervøsiteten alle følelsene jeg har bæret rundt med meg i det siste har påført dette. Vet ikke om det var et angstanfall eller hva det var. Men en ting er jeg sikker på at jeg må forbedre helsen min fysisk og psykisk. For jeg skal aldri ha et hjerteinfarkt. Jeg har jobbet så hardt for og gå ned 75kg. Jeg skal fader meg ikke gi opp, legge på meg og få et innfarkt. 
 
Q, Flere en bare meg som har hat slikke helse sjokkere?

NÅR MAN VÅKNER I KJELLEREN

 • Skrevet 31.01.2018 klokka 20:56
 • Kategori: HELSE
I dag våknet opp til at jeg var så langt ned i kjelleren. Det startet vel egentlig i går kveld. Men det var veldig lenge siden dette har skjedd. Men jeg har etter god erfaring klart å lage meg en plan som skal lette på humøret.
 

  De tingene jeg gjør er:  

 Jeg tillater meg å sove litt mer vis jeg har behov for det.
 Å gjøre ting jeg vet jeg mestrer.
 Jeg finner en ting og gjøre fra en liste jeg har over ting jeg liker og gjøre eller gjerne vil gjøre.
 Jeg godtar at ting er som de er denne dagen.
 Orker jeg ikke mennesker, så oppsøker jeg ikke mennesker. Men ofte så hjelper det med et lite besøk hos foreldrene mine.
 
Men jeg trur at det aller viktigste for disse dagen er at jeg tillater meg og ha det drit. Jeg tillater meg selv og ha en tung dag der jeg spiser det jeg har litt lyst på, gjøre de tingene jeg vil, ser på de tingene på tv jeg vil ... jeg gjøre alt som jeg vil.
 
Etter jeg har gjort dette i en til to timer setter jeg i gang med det jeg skal denne dagen. Eller så gjøre jeg det jeg skal først, som og reise på skole eller jobb. Når jeg da kommer hjem setter jeg meg å gjøre de tingene jeg vil eller sover en liten time. Det er kjempe viktig når man har sånne dager og ta vare på seg selv. Tenke over de tingene man er glad for, spesielt den dagen som er tung.
 
I dag er jeg takknemlig for mannen min og hans forståelse, luksusfellen for da ser jeg at det ikke er bare meg som har det ræva også er jeg takknemlig for pappaen min som kom innom for og se osen det gikk med meg.
 
Så her er min oppfordring for deg, hva er du takknemlig for i dag?
 

JANUAR ELLER FEBRUAR?

 • Skrevet 06.01.2018 klokka 20:25
 • Kategori: HELSE

Jeg lestee dene på en meme tidligere i dag på vei til Oslo. 

 

"I´ve decided that my 2018 wil start on

February 1st, January is a free traial

month"

 
Er det flere en meg som er ekstremt enig i dette? Når jeg leste dette så tenkte jeg, Ja, hvorfor ikke. For jeg legger merket til at veldig mange, inkludert meg selv som gir opp i løpet av januar vis man ikke får det til. Spesielt dette med trening og sunnere kosthold. Så hvorfor ikke innføre en prøve måned, og tenke at ting skal være bedre innen februar. 
Jeg skal hverfall tenke slik i år. For det tar faktis rundt 30 dager og få inn nye rutiner og forbedre rutinene sine. 30 dager det er lenge det. Og kan hende den første planeln ikke funker. Da kan det være greit og se over hva funka, hva funka ikke. Så forbedre planen sin. Kanskje i stede for og trene tre dager i januar. Så kanskje du klarer to i stede i Februar... Bare ikke gi opp. Så ja til at Januar er prøve måned. 

NOE Å GLEDE SEG OVER

 • Skrevet 11.10.2017 klokka 13:21
 • Kategori: HELSE

Processed with VSCO with f2 preset

Som kanskje noen fikk med seg så var det verdens dag for psykiskhelse i går. Jeg skule ønske det var mer fokus på dette, alt dette med psykiskhelse. At det er mer media dekning akkurat rundt slike tilstellinger. For vet du hva, vi har alle en psykisk helse. Jeg har ihvertfall fått følt veldig på min psykiske helse i det siste. Jeg har funnet ut av hvor viktig det egentlig er og ta godt vare på den, ta vare på meg selv. Vi får bare en helse, en kropp i løpet av livet. Og den er det så ekstremt viktig at vi tar vare på. 
 
Temaet i år var noe å glede seg over. Noe å glede seg over, identitet og tilhørighet, samhold fellesskap meningsfull hverdag. 
Jeg var veldig glad for at jeg dro og fikk med meg foreleserne som var på denne mini konferansen på Bølgen.

Viste du at:

 • Mellom 30-50% av oss vil få en psykisk lidelse i løpvet av livet. (FHI)
 • Psykisk helse er vanskeligere å snakke om enn fysisk ehlse for de fleste av oss. (YouGov,2016)
 • Å snakke om dine utfordringer er bra for din psykiske helse. 

Processed with VSCO with f2 preset

Tone Dietrchson - Bedre å være ekte enn alt det perfekte. 

Processed with VSCO with f2 preset

Henning Aarekoll - Koffor sitte inne når alt håp er ute. Temaet er så ekstremt viktig. Men det ble en vinkling slik at det ble litt humor. Og hvem følger ikke mer med når det er litt humor? Det gjøre hvertfall jeg. Vis dere noen gang får sjansen til og se Hennings foredrag? dra? dere angrer ikke.

Processed with VSCO with f2 preset

Ingrid Brunn - Fra erkefiende til bestevenn. Dette var en virkelig rørende forelesning. Den traff så godt at det nesten var skummelt. Hun prøvde og ta live sitt første gang når hun var 12 år. Trur hun sa at hun hadde prøvde fire ganger nå, sist i April, i en alder på 23. Men er nå leder for mental helse ungdom i Nedre Buskerud. Her kan dere lese mer.

Dette er definitivt noe jeg kommer til og delta på neste år også. Kanskje på en mer aktiv måte? Hvem vet? Ikke jeg hvertfall. 

Det er bare og stille spørsmål vis noen har det. 

#VerdensDagen #PsykiskHelse #MinGlede #VerketLarvik #Helse #Blogg #Hverdag #Verdensdagforpsykiskhelse #Familie #Høst 

6 TIPS MOT VINTERDEPRESJON

 • Skrevet 01.10.2017 klokka 14:35
 • Kategori: HELSE

Jeg er garantert en av dem som får den så kalte vinter depresjonen. Eller jeg blir sterkt påvirket av det at det blir tidlig mørkt, altid vått ute, jeg blir påvirket av det som følger med vinteren. Men i år skal jeg prøver og ikke la det påvirke meg så mye ved og ta enkle grep i live mitt. Noen av disse tingene må jeg forsatt jobbe en del med. Men er på en god vei med andre ting. 

 Aktiviteter som gir glede - Derfor skrive jeg meg opp på et grafisk design og foto kurs nå i høst for å jobbe med de tinga som jeg liker og som gir meg glede. Vis ikke har jeg omgått en god del familie i det siste også. 

 Fysisk aktivitet - Vær dag takk. Jeg prøver og holde det til en til to timer anden vær dag. Da dette har hjulpet meg så ekstremt på min syke. Vis man sliter seg ut fysisk så blir man faktisk også sliten psykisk. Og ikke minst alt den gjøre for kroppen og alle endorfinene som fyker ut og hjelper deg med en fin og sunn rus. 

 Legg deg tidlig - Jeg prøver og være i seng rundt kl ti. Vis ikke før. Dette har jeg gjort en god stund nå. Det er virkelig noe med og legge seg tidlig. Da våkner man tidlig og er mer rusta til og møte dagen. De åte timene med natte søvn er så ekstremt viktig. 

 Planlegg ting som gir deg glede. Om det så er dra på litt shopping, være med venner eller og se på en tv serie så gjøre det. Kanskje til og med bestil en reise til en nabo by eller et varmere land. 

 Vær sosial - Det er noe jeg MÅ jobbe med. Jeg er veldig sosial med familie. Men trenger og bli mer sosial når det kommer til venner. Der har jeg ikke vært så ekstremt flink i det siste. 

 Spis riktig mat - Et sundt og godt kosthold er viktig åre rundt. Men kan også hjelpe mot en depresjon ved og glade seg en god frokost eller en god middag. 

Hva pleier og hjelpe deg og unngå en så kalt høst depresjon? Eller hva hjelper deg mot en litt drit dag? 


// Instagram: JosefineFevang

#Depresjon #Høst #Helse #Blogg #Hverdag #Søndag 

FREDAG OG SLANKEOPERASJON

 • Skrevet 29.09.2017 klokka 09:16
 • Kategori: HELSE

God helg alle sammen.

Jeg hadde så utrolig mange planer i dag, men de gikk litt i vaske siden mamma havna på sykehuset i går morgens. Men da for jeg prøve og gjøre andre ting i stedet som tv serie og vaske leiligheten. Det kan jo være aktivitet nokk det eller?!

Jeg vet at mange har spørsmål når det kommer til slankeoperasjon. Jeg lurte på om jeg skule være mer åpen om det. Skrive mer om det vis dette er noe som er interessant. Jeg tok min for snart to år siden, angrer ikke en dag uansett komplikasjoner jeg har fått. Så det er bare og slenge ut vis det er noe dere lurer på i forhold til slankeoperasjoner eller noe annet i live mitt. Jeg lover og være mest mulig ærlig og brutal. 

Vel ha en fin fredag morgen og ettermiddag så snakkes vi senere.

// Instagram: JosefineFevang

#Fredag #Helg #Blogg #Slankeoperasjon #Overvekt #NedIVekt #Høst #Livet

MANDAG? HVA ER DET?

 • Skrevet 25.09.2017 klokka 14:45
 • Kategori: HELSE

Mandager har starta og bli ekstremt tunge pga jeg aldri vet hva som venter den uka som kommer. Jeg vet aldri osen dagene mine blir, om dagene blir bra eller dårlig, om de blir tunge eller litt lettere, om jeg klarer og være hjemme eller ikke alene. Det har blitt utrolig vanskelig og se positivt på mandager.  

Det eneste som var positivt med denne mandagen var at jeg endelig skal få hjel med tankene mine. Alt det kaoset som flyr rundt opp i hodet mitt. For det er ekstremt mye kaos som flyr rundt opp i der for tiden. Det har det vær så alt for lenge nå. Så endelig vil det starte med litt hjelp. Litt hjelp som jeg håper vil la meg komme en lang vei.

// Instagram: JosefineFevang

#Helse #Psykiskhelse #Tanker #Følelser #Blogg #Hverdag #Høst 

NÅR SKAL DETTE TA SLUTT?

 • Skrevet 21.09.2017 klokka 16:09
 • Kategori: HELSE
 
Helt ærlig så har jeg hat så mange planer om reise blogging fra i sommer jeg har tenkt og gjøre. For det er ingenting som og mimre om sommeren nå som det har starta og blitt kaldere ute. Men sannheten er at jeg har hat disse planene helt siden vi dro på ferie i august. Så komme vi hjem og tilbake til hverdagen så gikk bare alt helt til helvete!
 
Hvertfall for meg. Det har blitt så ille at vi kan sitte hjemme i sofaen og han kan se kamp, mens jeg kjenner tårene bare triller nedover kindet og er på vei til å få et angst anfall. Jeg har gått rundt i en tåke siden august. Bare og gå ut døra alene har blitt en veldig hard og vanskelig jobb. Jeg takler ikke og være hjemme alene fysisk heler mer. Jeg må være andre steder, bare ikke hjemme med meg selv. 
 
Jeg omgåes de som holder rundt meg så jeg ikke skal falle fra hverandre når dagene er verst. De som tørker tårene som faller stort sett vær eneste dag. 
 
Det føles som en slags tåke som bare presser ned på hodet mitt og ikke lar meg se. Det verker... overalt...
 

HVEM HAR ANSVARE FOR OVERVEKTEN?

 • Skrevet 18.09.2017 klokka 09:41
 • Kategori: HELSE
Fra og være sykelig overvektig, BMI klasse 3 til og bare være overvektig i forhold til denne skalaen har jeg tenkt mye over hvor dette har starta. Noe jeg ikke har klart og fine ut av. 
Jeg var overvektig i hele mine tenår og i noen av barneåra. Jeg ble mobba for det, jeg følte på det når jeg tenåring. Men som voksen hadde jeg lært meg og gi faen i det. Men i går så jeg at Cornelis Elander aka Hollywoodtreneren stilte et spørsmål på face.
 
 
 
" Ønsker en liten feedback fra DEG!
 
Hva er det beste vi kan gjøre for å fikse de helseutfordringer vi i dag står overfor i Norge, som feks overvekt, fedme, flere som får type 2 diabetes, helsekøer som øker, osv.:
A. Få sunn mat BILLIGERE ✅
B. Mer fysisk aktivitet og sunn kost inn i skolen!
C. Betalt for å trene i arbeidstiden 👍
D. På tide at media og ekspertene begynner å være ÆRLIGE om problemene!
E. Vi har selv ansvaret...
F. Annet... (fyll gjerne inn) 😎
Blir interessant å se hva du svarer! "
 
Dette fikk meg så til og tenke over vekt problemene jeg har hat og enda har for så hvitt. 
 
Jeg mener at A er ekstremt viktig. Det koster like mye for en agurk som for en melkerull. Det synes jeg er helt forkastelig egentlig. 
B, jeg trur at vis jeg hadde vist mer om dette på skolen så hadde jeg kanskje gjort noe vis jeg hadde hat muligheten. Vi måte i kontakt med sykehuset for og få denne hjelpen. Men så klart skal barn og unge klare dette og ta taket i vekt eller andre problemer man har små må foreldrene inn på banen. 
Derfor mener jeg at foreldrene må tidlidligst inn på banen. De har et ansvar oven for barna sine og hva de har i hus til en vær tid av sunn og usunn mat. 
 
Men nå lurer jeg også litt på hva dere mener vi kan gjøre med dette problemet. For et er et stort og voksene problem i Norge dessverre.
 

LagreLagre

DEN VÆRSTE HELSEPLAGEN SOM FINNES

 • Skrevet 29.06.2017 klokka 14:25
 • Kategori: HELSE

 
Hei alle sammen. Osen har uken deres vært så langt? Uken min har virkelig ikke blitt noe av slikt jeg ville den skule bli. Jeg hadde gledet meg til en jobb uke med nye ting, mer aktivitet innen trening og bare egentlig gjøre en god innsats for meg selv. Men så klart gikk dette alt i vasken forrigg uke, på fredagen alt. 
Fikk så vanvittig trøkk i den ene tanna mi. Dette ga seg ikke altså ikke. Så mandag så jeg meg nøtt til og ringe tannlegen og få en time til en sjekk. Fikk time på onsdag denne uka. 
Jeg dro i den håp at det ikke skule bli store greiene. Men hvem ente opp med og må tilbake i morgen, fredag for en rotfylling. Jo meg. 
 
Jeg fikk det angstanfallet når jeg kom hjem. For jeg har så vanvittig stor tannlege angst. Eller ikke for skjelve tannlegen. Men for skjelve «inngrepet» da jeg hadde en dårlig opplevelse med en tann trekking når jeg var rundt 11 år. Og den opplevelsen sitter ganske godt i meg enda i voksen alder. Heldig vis går jeg faktisk til skoletannlegen som er kjempe flinke når det kommer til å jobbe med mennesker med tannlege skrek. 
 
Så ja, ble ikke noe god innsats denne uka dessverre. Noe jeg er lei meg for. Men det er faktisk snart helg, som følger med seg ny uke rett etter. Så da må jeg bare gjøre det bedre den uka. Legge ned en god innsats den uka som kommer. 
 
Vel håper dere har noen bedre planer for helgen enn meg.
 
 
Instagram: JosefineFevang // Facebook: JosefineFevangBlogg

LagreLagreLagreLagre

EN BEDRE MÅTE OG STARTE MANDAGEN PÅ

 • Skrevet 19.06.2017 klokka 11:52
 • Kategori: HELSE

 
Litt etter litt har endelig hverdagen startet og ta form. Noe som er vanskelig og gjøre når man har vært arbeidsledig i lang tid og nesten senge liggene over lenge perioder pga dårlig helsen både psykisk og fysisk. Men i dag starta denne uka med trening kl halv ti. Noe som var et av mine beste valg. 
 
Nå sitter jeg med verdens beste følelse av en kropp som føler en vis balanse mellom å være sliten og en kropp som er full av energi som er klar til og gjøre flere aktive ting denne dagene. Men så er det noe med og ha en rolig start så man ikke tar vann over hodet og kjører seg i grøfta med en gang man har kommet i gang. 
 
Jeg trur det er viktig og bygge seg opp og å sette lista kanskje litt lavt så man kanskje overrasker seg selv over at man orker mer enn det man trur. Eller at man klarer mer enn det man trur.  
 
Måle mitt med treningen i dag var egentlig: 
10 minutter på en ellipsemaskin, 8 x 3 på diverse maskiner som trener forskjellige muskel grupper. 
Vanlig vis tar dette meg rundt en halv time når jeg er «in the sone». 
Men i dag så ble det 10x3 pluss ekstra 10 minutter på tredemølla med jogging for å få ut siste energi som bobla i kroppen. Og jeg trente i 45 minutter. Dette føles som så bra ut, og som store framskritt for meg. For jeg trudde vel at jeg var i dårligere form enn det jeg var. 
 
Så nå antar jeg at jeg må prøve og fine meg et onkelig trenings program. Så vis noen har noe tips til hvor mang kan fine et program for rompe og lår så rop ut. Men osen starta dere uka deres? Har dere noe faste trenings programer dere gjøre?
 
 

LagreLagreLagreLagreLagreLagre

DAMAGE CONTROL - DAG 1

 • Skrevet 18.04.2017 klokka 18:40
 • Kategori: HELSE 

Like what the fuck! Første dag og jeg har alt sprukket ikke bare en gang, men to ganger og kanskje en gang som jeg ikke helt innrømmer enda. Vær gang jeg åpner det forbanna kjøleskapet lyser bare den gode sjokolade kaka vi fikk med oss hjem fra fjellet mot meg og sier, spis meg... Så alt vært to ganger på den, to små ganger. Faen altså, ikke noe selvkontroll her føler jeg akkurat nå, ihvertfall ikke i dag. 

Men selv om jeg feiler i dag, så betyr det ikke at jeg må gjøre den samme feilen to ganger i morgen også. Jeg trur jeg må lære meg å spise før jeg blir drit sulten. For det var første grunnen til at jeg sprak egentlig. For jeg var så kjempe sulten at jeg ikke klart å vente til egget mitt var ferdig kokt. Så en ny læring til i morgen spis når du er sulten, ikke vent til det absolutt har gått tre timer. En erfaring rikere.

Vel håper dere har hat en fin tirsdag. Nå skal jeg dure på butikken og hente gubben. Kos dere masse i kveld.

#Helse #kosthold #mat #blogg #hverdag #foto #Livet

LagreLagre

UTDRAG FRA MIN DAGBOK

 • Skrevet 05.04.2017 klokka 18:18
 • Kategori: HELSE


Jeg tenkte å dele noe med dere som jeg skrive i natt på min dagbok på mobilen. For det er gjerne før sengetid at hode mitt begynner å gallupere i mellom tanker og inntrykk jeg har fått i mellom dagen. 

" Mitt forhold til godis er litt merkelig, litt sånn elsk hat opplegg. Jeg har nå spist sikkert 10 bitter nå i kveld og er super kvalm. Vil bare putte fingrene i halsen å kaste det opp, men liker ikke tanken på å gjøre sånt. Liker ikke tanken å tvinge kroppen min til å kaste opp!
Jeg har vanvittig dårlig samvittighet ovenfor det. Ovenfor meg selv. For kroppen min. For den jobben jeg har gjort det siste året. 

Men jeg vet at den følelsen jeg har nå husker jeg ikke i morgen, den følelsen er helt borte i det jeg våkner opp. Så det kommer til å skje igjen i løpet av helgen kanskje vis ikke jeg er super streng med meg selv. Noe jeg har lett for å være. 

Kan dere skjønner denne tankegangen min. For jeg skjønner den ikke. Er jeg svak for sukker? Har jeg så lite selvkontroll? Hva er problemet med meg å sukker? Hvorfor er det ikke sånn når det kommer til grønnsaker? 

Hva feiler det meg? "

Dette skrive jeg i natt angående mine tanker. Ikke at det direkte er om godis spising. Men det er mer om det med selvkontroll. Har jeg virkelig så lite selvkontroll? 

#helse #mat #hverdag #blogg #godis #vektnedgang 

LagreLagre

MINE TRENINGS ESSENTIALS

 • Skrevet 10.03.2017 klokka 13:08
 • Kategori: HELSE

Processed with VSCO with hb2 preset

 · H A PP Y  F R I D A Y!  · 

Noe av det beste jeg noen gang har som motiverer meg ekstremt mye i trening er polar klokka mi og puls belte som jeg fikk i jule gave for noen år siden. Den er så motiverende og bruke under trening. Og se hvor lang tid man bruker på diverse distanser, kalori forbrenning og ikke minst hvor hard trening det er. 
 
Noe annet er jo så klart er mitt sportsarmbånd til mobilen, i rosa, som jeg så klart har spotify på med mange fine lister som bil turer og trening lister. Mangler litt trenings musikk, men føler det alltid tar så tid og fine sanger som motiverer til trening, som du blir skikkelig pumpa på. 
Noe annet som også er bra er et godt sett med ørepropper til trening. Jeg liker disse som går bakk øret. Føler at disse sitter veldig godt. For jeg hater plugger som faller ut av øret og du omtrent må stresse med det når du trener. Blir jo mer slit og fokus på helt annet enn det og faktisk trene når du må passe på at de sitter i øre under hele treningen. 
 
Og så klart stikk til håret. Langt hår som driver og slenger i øyene er noe av et verste jeg vet. 
 
Så dette er mine 6 trening essentials som jeg bare MÅ ha når jeg trener. Er det noe spesielt dere bare MÅ ha for og komme dere i mellom treningen? Eller de dagene som er speilet vanskelig og komme seg på trening? Hva får deg til og reise på trening?
 

LagreLagre

KICKSTART MANDAG PÅ DENNE UKA!

 • Skrevet 20.02.2017 klokka 18:36
 • Kategori: HELSE

God Mandag kveld! Håper alle har hat en litt fin Mandag selv om jeg vet at starten av uka kan være skikkelig drit dag. Derfor bestemte jeg meg for og starte denne uka på en bra side. Jeg starta med og spise sunnere en det jeg har gjort de siste ukene. Pluss at jeg tok meg en 30 min rask gange tur i Bøkeskogen. Mest for og teste osen helsa min ligger and nå. Og la oss bare si at den ikke liker denne kula å den fuktige lufta som er. Men ble fortsatt 30 min tur på meg, oppa isen. 


Ny to nye trenings sanger:

Light´em Up - Robin Loxley, Grayson Voltaire, Emanuel Vo Williams

Tell Me What You See - Emanuel Vo Williams, Spruce Bringstein, Robin Loxley

Jeg må jo si at det er veldig lettere og trene når man har musikk som virkelig setter i gang gåingen og slikt. Som bare fylle kroppen med motivasjon.

Veldig fornøyd med meg selv pga trur ikke jeg har trent eller noe siden i fjord. Litt pga helsa har gjort at jeg ikke har orka. Men også for motivasjonen har vært i bund i det siste. Men når jeg står fem uker stille på vekta skal jeg si dere at motivasjonen kommer snikende på etter vært. Eller er vel mer at jeg er drit irritert på meg selv over at jeg ikke har vært så flink etter jeg opererte. Men denne uka skal jeg være kjempe flink jente. Og komme på det rette sporet igjen. Siden det og gå ned i vekt er fortsatt et stort mål for meg dette året. 

Flere som har falt av "sundheds" vogna? Er rart at det skjer veldig fort i februar. 

#helse #trening #blogg #hverdag #mandag

MIN FINE START PÅ UKA

 • Skrevet 13.02.2017 klokka 11:25
 • Kategori: HELSE
Denne uka ble startet med en tur til tannlegen. Jeg hater tannlegen over alt på gjort. Har litt tanmlegeskrek pga når jeg var 12 eller noe så trakk de nesten tanna mi uten bedøvelse. Så skrekken sitter godt. Heldig vis er de veldig flinke med sånt der jeg har tannlege. 
Så til morgenen i dag måte jeg kaste inn håndkle og ringe, fikk time en time etter jeg hadde ringt. Lengste timen jeg har opplevde på lenge. Og bare sitte og vente på at kl skal bli kvart på ni så jeg kan reise liksom. 
 
En annen grunn til at jeg ikke liker tannlegen er prisene. Er så merkelig at staten ikke anser tenner som en del av kroppen. Er ikke akkurat som vi kan ta ut tennene våre og sette dem inn igjen når vi vill. Eller at det er valgt fritt å ha. 
Tannlege-dyrt-blogg-josefinefevang
 
Og jeg gruer meg alltid for jeg er så redd for og få kjeft. Men snakka med de sist om at det er dyrt og reise til tannlegen etter fylt 18 og 20. Så jeg har rett og slett ikke penger. Det virka som de forsto det ihvertfall. 
 
Jeg vet at tann helse er viktig, men jeg har så dårlige tenner fra før pga bruk av astma medisiner når jeg var mindre. Og at jeg falt når jeg var liten å ødela begge fortennene mine hjelper jo heler ikke så sykt mye. 
 
Så husk tann pusen dere. Den er så viktig.
 

JEG BLE LED AV PÅ TRENINGSSENTERET!

 • Skrevet 27.01.2017 klokka 16:59
 • Kategori: HELSE

Jeg så akkurat denne jodelen på Facebook. Veldig mange av de er hysterisk morsomme. Men mange av de er også så sanne. Slik som denne:

 

Når jeg var nesten på mitt tyngste så prøvde jeg en periode og trene på treningsentre. Men det funka ikke for jeg opplevde at folk kikka og viska når jeg var der, eller at folk bare sto og kikka på meg. Tenk dere det mentale arbeide den personen har vært i mellom før den har dratt på treningsstudioet. Jeg smiler alltid når jeg ser folk som er annerledes er på treningsentre eller ute i skog og mark å går turer. For jeg vet selv hva som må til psykisk for og bare ta det steget med og melde seg inn. 

Jeg har opplevde så mange ting som har slitet på psyken min pga vekta mi. Og det er veldig tungt inn i mellom. Nå som jeg har tatt av meg nesten 75kg så henger det fortsatt der. redselen av at noen skal le, peke eller viske bakk i min rygg. Og osen skal man da klare og starte og trene igjen? Jeg har nå lurt på dette i et år. Osen jeg skal få klart og osen skal jeg tørre å dra meg selv på treningssenteret?

Er det flere som har opplevde ubehagelige ting når det kommer til trening? Trenger ikke og være pga man er overvektig, men kanskje pga andre ting. Eller bare at noen har vært ekstremt utillpassende på treningsenteret?

Men dere for ha en fin fredag videre alle sammen!

#TRENING #HELSE #FØLESER #BLOGG #HVERDAG #HELG #FREDAG

LagreLagre

YNDLINGS APPER SOM HJELPER DEG NED I VEKT!

 • Skrevet 18.01.2017 klokka 13:17
 • Kategori: HELSE

Mine to favoritt apper til og hjelpe deg ned i vekt. Disse koster ingenting heler det som er greit. Jeg trur disse appene har vært med på og hjelpe meg med å gå ned i vekt. I starten så ser man ikke på seg selv at vekten går ned. Men ved hjelp av en app så trur jeg at man har lettere med og se forandringene som skjer. Og at vekta faktisk går ned. Eller at en matvare man trudde var bra for deg, har alt for høyt salt innhold. 

 

  Lifesum: Kan hjelpe deg med kostholdet når du skal ned i vekt, bygge muskler eller       spise bedre. Du får en personlig veikart på hvordan du kan bli bedre, bygge opp en sunn livsstil som passer deg og dine behov, hvordan du kan spise klokere, treningstips og se fremgangen. Den gir deg en bra oversiktlig over hva du putter i kroppen i løpet av en dag. Og jo mer bevist du er over hva du putter i deg, jo lettere er det og forandre kosthold. Og du kan enkelt bare scanne inn produktet så du slipper og sitte og leite. 

Bli motivert og lev et sunnere og gladere liv .


 

 

 

 

Monitor your weight/overvåk vekt: Dette er en app som er super enkel å bruke til og overvåke vekten din. Appen har fleksibilitet til å vise statistikk på ulike måle enheter og lar deg opprette flere profiler. Jeg har to profiler, en som er for hvor mye jeg går ned per måned og ukentlig. 

Appen beregner også idealvekten din basert på kjønn, alder, høyde, kropp ramme og BMI. Og den foreslår også en rimelig tid for å nå dine vekt mål.  

Og en ekstra app jeg har er Polar Flow som er til polar klokka mi. Men det er mange andre apper som kan registrere treningen din. En av mine er endomondo. Den registrere ganske lett treningen din. 

Jeg bruker disse appen nesten dagelig for å følge med på hva jeg putter i kroppen min og for å følge med på vekten min. Jeg er virkelig glad i disse appene.   

 

 

 

#Helse #blogg #hverdag #kosthold #mat #vekt #endomondo #polar #lifesum #monitoryourweight #overvåkvekt

LagreLagre

EN DAG PÅ SYKEHUSET

 • Skrevet 16.01.2017 klokka 15:05
 • Kategori: HELSE
Hei og god Mandag alle sammen!
På fredag, faktisk fredag den 13 ble jeg endelig operert for gallestein. Altså galleblæra mi ble fjernet for godt, noe som er ekstremt deilig. Og selv om det føles som magen skal rives fra hverandre vær gang jeg reiser meg nå pga stingene. Så må jeg innrøme at det er ekstremt deilig og endelig bli kvitt dette faenskapet som har vært en pest og en plage siden slutten av Mai i fjord. Det ble konstantert alt i August i fjord at jeg måte operere den vekk. Så siden jeg har ventet så lenge så er det ekstremt deilig og bare få gjort det. Og med tanke på at det skule vært gjort Mandag 2 Januar så er det veldig deilig at det nå er gjort. 
 

Jeg kom inn fredags morgen, og ble alt sendt hjem fredags kveld siden jeg var så oppegående. Og jeg må si at det var deilig og sove i sin egen seng selv om de er veldig koselige på sykehuset. Ihvertfall den skravla av en sykepleier jeg hadde. Synes det er så koselig når sykepleieren tar seg tid til å slå av en prat og slå noen vitser. 
 
Fant også ut at denne gangen hadde de brukt sting og ikke metall stifter. Så krysser fingrene for at arene blir bra, helst nesten ikke synelige innen et år. Et av dem er inn i navelen så da sattser jeg på hvertfall at det ikke kommer til og syntes noe som helst egentlig. 
Festligste var vel at jeg fikk med meg steinene mine hjem. Eller jeg kidnappet de mer eller mindre med meg hjem (jeg skal ikke lege ut bilde av steinene mine her). Jeg vet ikke hvorfor jeg gjort det, men var vel det med at jeg ville så se hva det er som har gjort at jeg har hat så vondt. Så nå sitter jeg med et glass med litt over 10 steiner i som jeg ikke vet helt hva jeg skal gjøre med. Men skjønner jo nå hvorfor jeg har hat så veldig vondt. 
 

Men nå skal jeg slappe av på sofaen under dyna med litt smertestillende mens jeg finer noe og se på tv etter en liten tur på butikken, som var utrolig slitsomt når man ikke kan bære så mye.
Men kos dere masse videre på denne fine mandagen. Kos dere masse i dette fine været. 
 

LagreLagre

SULTEN PÅ SYKEHUSET

 • Skrevet 04.01.2017 klokka 10:00
 • Kategori: HELSE

BOwT2JngDLn

- Life is what happens to us while we are making other plans.- 

 
Så jeg var ganske klar for starten på dette året og hva jeg skule bruke sykemelding tiden min på. Men så ble planene mine utsatt ca to uker. 
 
På mandag hadde jeg fasta fra 00:00 dagen før. Planen fra sykehuset var at jeg skule være der kl 07:00 for og skrives inn. Så skule jeg være nr 2 i rekken for og bli operert. Det skule skje senest kl tolv. Jeg fikk smertestillende og veneflon. Klarte jo nesten ikke og gå i smertestillende rusen jeg fikk så det skule bli enklere med smertebehandling etter operasjonen. 
 
Men etter som tiden gikk så ble jeg aldri henta. Og da klokka vippet tre på dagen. Å jeg trudde magen min skule vrenge seg både ut og inn av sulten. Så kom kirurgen tassende inn og unskylte seg, men min operasjon måte utsettes til den 13 Januar. Forklaringa var at noe hadde skjedd med pasienten før meg. Så det hadde gått over seks timer. Så jeg skjønner jo at de måte utsette min galleblære operasjon. Men nå hadde jeg venta siden slutten av august på dette. Så skuffelsen ble jo kjempe stor når de sa det. Så nå blir jo planene mine og sykemeldings perioden min flytta på. Så da kan jeg kanskje få starta på noe av nyttårs måla mine. 
 
Men jeg for bare smøre meg med tålmodighet fram til 13 Januar. Og en ting skal sies at det tar tid og komme seg etter så mange timer med fasting. Er jo snakk om 15 timer her. Så først nå har jeg kommet meg nå ut av sulte og fra å være helt utslitt, lenge siden jeg har sovet så mange timer som jeg har det siste to døgnene. 
 
Så nå skal jeg ut og ta meg en liten treningsøkt. Kos dere videre denne kalde onsdagen. 
 
Josefine Fevang

Hei. Velkommen til min blogg. Her kan du følge min hverdag som student innen for IT-utvikling, vekt ned gang, jakten på den gode helsen, både fysisk og psykisk. Mine interesser er også fotografering og mote. Så blir gjerne litt om det også. Men bloggen handler først og fremst om meg og min hverdag. Kontakt meg på: Josefine.Fevang@hotmail.com

 photo Logo - josefine Fevang.jpg

Instagram

Annonser

Siste innlegg

Bloggdesign