Josefine Fevang

EN TING JEG ALTDI HAR I KJØLESKAPET

 • Skrevet 27.04.2017 klokka 11:52
 • Kategori: MAT
For å gå ned i vekt! 
Noe jeg altid må ha i kjøleskapet er disse små flaskene med smoothe fra bama. Det står altid tre eller fire i kjøleskapet hele tiden. For dette er det perfekte mellom måltidet, dessert eller kanskje som måltid vis du ikke trenger masse mat. 
 
 
Man får en av fem om dagen ved og drikke en hel av disse flaskene. De har også en god dose med vitaminer og mineraller. Så kjempe smart for å få i seg litt av dette.
Nå har de også kommet med en limited edition med ananas og kokos. Den har en søt og frisk smak av ananas, kokos, banan, eple og sitron. Som ananas og kokos er noe jeg er ekstremt glad i når det blandet sammen. 
Den med jordbær og bringebær er også en blanding jeg elsker. Jeg liker de vær for seg, og samlet. Nam nam dette. 

Flere en bare meg som er glad i disse små herlige flaskene med smoothe? Noen annet som dere MÅ ha i kjøleskapet for å gå ned i vekt?
 

LagreLagre

TINDER KAKE ELLER KINDER KAKE?

 • Skrevet 10.04.2017 klokka 13:04
 • Kategori: MAT

Hei Mandag! Osen går den første dagen i påske uka? 

Etter i går er jeg helt søt i kantene på kroppen min, men er kanskje ikke så veldig rart når man ser denne fantastiske kaka som svigermor har laget. Vi var i en veldig koselig 70 års bursdag til bestemora til mannen i hus. Og denne kaka må jeg si slo veldig an hos de små og store. Er jo fylt opp av kinderegg, kinderboeno, kinderbar og jordbær duppet i sjokolade (sistnevnt er jo så godt). Den er så søt at man kjenner det i kjeven spenner seg når man spiser den. Men når man er i bursdag er det vel lov å kose seg litt ekstra, er det ikke? 


- num num kaker -

Så dagen i dag ble startet med en god 3km tur i skogen. Noe som er super deilig for både kropp og sjel. Kanskje det må bli en tur til litt senere også. 


Dere for kose dere masse i det fine påske været!

#Påske #Blogg #Hverdag #Mandag #Familie #Helse #Mat

LagreLagreLagreLagre

MEATISH!

 • Skrevet 15.03.2017 klokka 11:49
 • Kategori: MAT
I helgen prøvde vi kjøttdeigen til Rema1000, Meatish, som er et fersk og næringsrike vegetar produkt. 
Jeg må innrømme at jeg er veldig skeptisk til vegetar kjøtt. Jeg vet ikke hvorfor, men er bare veldig skeptisk til det. Men når jeg fant ut at de skule komme med et slikt produkt så måtte det jo prøves. For jeg har stor tru på at vanlig kjøtt har litt mye rart i seg. Jeg vet at laks har en del fargestoffer i seg, og at det blir brukt litt av vert i foret som dyra for. Så JA TIL KJØTTFRIE DAGER!
 
Processed with VSCO with a5 preset
 
Men over til meatish. Dette produktet overraska veldig oss begge. Vi prøvde det på pizza, taco pizza av alle ting. Det gjøre vi ikke en gang til pga det er krydder i kjøttet, minst det sto at det er chilli i kjøttdeigen. Så ikke lag taco pizza med det, lag vanlig pizza i stede. Ble alt for mye krydder i maten for min smak.

Men jeg anbefaler dette produktet veldig. Gleder meg til og prøve de tre andre som de også har kommet med. 
Så det blir kjøtt frie dager her på meg, ihvertfall en dag i uken til og starte med. 
Har noen av dere andre prøvde disse produktene?
 

LagreLagre

MANDAGS VIBER

 • Skrevet 27.02.2017 klokka 17:42
 • Kategori: MAT
Happy Mandag alle sammen!
Min dag starta så utrolig dårlig for og si det sånn. Vi har vist fått noe problemet med vannet så vi venter på vannverket skal komme og ta bilder. Så lurer på hvor lenge vi er uten vann. Jeg hadde liksom mange middager planlagt som var sunne og bra. Men får ikke kokt grønnsaker siden jeg ikke har vann. Og det er så ekstremt typisk nå at jeg har så veldig lyst på vann, at jeg sitter her og tørster meg ihjel. 
 

// Dagens middag, bare grønnsaker og fetaost //
 
Men over til noe annet. Jeg prøver og komme meg på trening topp igjen. Noe som er ekstremt vanskelig for og si det sånn når man ikke har trent på seks uker. Det er vanskelig å komme inn i rutiner igjen. Så har funnet ut at å gape over alt på en gang er vanskelig. At jeg må ta en ting omgangen, en dag om gangen for å komme tilbake til der jeg var. Så denne uken skal jeg ihvertfall ha inn 3 økter med litt kardio, fikk bare til to forrige uke dessverre, men vær uke er en ny mulighet til å forbedre seg selv, er det ikke? Er ihvertfall slik jeg tenker. Vi mennesker har en stor mulighet til og forbedre oss hele tiden. Jeg merker ihvertfall at over tid har jeg forbedre meg over tid. 
 
Men håper mandagen deres blir bra. Og at uken starter med mer vann en det jeg gjorde. 
 

FASTELAVEN!

 • Skrevet 26.02.2017 klokka 14:38
 • Kategori: MAT
BQ-SWyqAwhh

 

Happy Fastelaven Søndag alle sammen!

Jeg er dessverre ikke den store bakeren så det ble kjøpt fastelaven boller i går på Meny. Jeg er ihvertfall ikke redd for og si at jeg ikke kan bake. Men en ting jeg hadde glemt helt med den vanselige fastelaven bolla var at den er ekstremt kvalmene. Det holdte mer enn nokk med bunden av bolla for og si det sånn for meg. 

Men dere får ha en fin søndag videre. Her står det litt gaming på planen for kvelden. 

//

Happy Fastelaven and Sundag everyone! 

Unfortunately I am not the great baker so it was bought a bun yesterday at the store with cream end raspberry jam. I'm certainly not afraid to say that I can not bake anything, i love those one, two, tree baking packages. But one thing I had forgotten entirely with this buns with cream and jam is that they are extremely sickening. I feel so sweet after one of them. So it held more than enough with the bottom of the bowl for me.

Have a nice Sunday everyone. 

#søndag #fastelaven #bake #mat #blogg #foto #hverdag #helg #bilde

LagreLagre

MITT PROTEIN PULVER TIPS!

 • Skrevet 14.12.2016 klokka 16:08
 • Kategori: MAT
Endelig her om dagen kom pakken min som jeg bestilte fra tights.no på black friday. Jeg har ventet så lenge på denne siden jeg hadde gått tom for proteinpulver. Så her om dagen lå det tre pakker med protein pulver fra nutramino som jeg hadde bestilt hos tights.no.
 
Processed with VSCO with hb1 preset
Jeg tenkte en gang at jeg skule kjøpe en del av dette pulveret når jeg var i Sverige. Men der har de vist ikke dette merke, det virker nesten som det bare selges i Norge. Så kan tru skuffelsen ble stor når du endelig har funnet et pulver som du liker også skal du kjøpe litt av det til en billig penge, men du finner det ingen steder. 
Men heldig vis så finnes det på nett. Og tilbudet tights.no kjørte på black friday så var det ikke til å nøle på å kjøpe det. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Men nå bruker ikke jeg dette pulveret for å bygge muskler. Men mer som et måltidserstatter. I en posjon av dette så er det ca 113kcal, så bruker jeg melk for å det for den beste konsistensen synes jeg. Og da tilsier mitt 200ml måltid ca 229kcal i det måltide. Og det føler jeg er ganske greit til en lunsj eller kveld mat, kanskje til å med frokost? Jeg bruker det så klart ikke til alle måltider. Men ganske greit vis du har litt dårlig tid på morgenen eller ikke orker stort på kvelden. Å ikke mist er den utrolig rik på proteiner å andre mineraler som kroppen trenger. Og jeg må si at dette protein pulveret til Nutramino er det beste jeg har smakt. 
 
Vel dere for ha en fin kveld videre. 

KALORIER: HVORFOR DET ER VIKTIGE FOR OG GÅ NED I VEKT!

 • Skrevet 21.11.2016 klokka 15:43
 • Kategori: MAT
Jeg trur mange glemmer hvor viktig kalorier egentlig er når man skal ned i vekt. Men ordet kalori har en veldig stor og tung belastning for veldig mange, og er et utrolig slitsomt ord. Vi kobler så mye negativt til dette ordet. Vi skyr dette ordet som pesten selv. Men hvorfor gjøre vi det?
For viste du at vi forbrenner kalorier hele døgnet? At det er kalorier som gir oss energi? 
Kalorier er så utrolig viktig for at vi skal kunne fungere i hvort daglige liv.
 
Kalorier er energien i mat og drikke:
Energien som finnes i mat og drikke overføres til kroppen som energien vi bruker. Denne energien kommer fra proteiner, karbohydrater og fett. Energien fra disse næringsstoffer taes opp i kroppen slik at vi får energi til trening, jobb, studier rett og slett til å fungere som vi gjøre dag til dag. 
 
Man kommer ikke bort i fra at når det er snakk om kalorier så er det for man skal ned i vekt eller kanskje opp i vekt. Det er viktig og tenke på kalorier inn, og kalorier ut. Derfor er det viktig vis man skal ned i vekt og innta mindre kalorier. Men ikke for lite så klart.  
Derfor kan man tenke at 1 gram proteiner og 1 gram karbohydrater inneholder 4 kcal, 1gram fett gir 9kcal, til og med 1 gram alkohol inneholder 7kcal. 
 
Dropp kalori regnskapet vis du kan:
Det er greit og regne det ut i starten. Og kanskje bruker apper som lifesum. Men etter en stund er det greit og prøve seg uten dette hjelpe verktøyet. 
Disse appene er greit bare for å følge med på hva man ca inntar i løpet av en dag. Men etter en stund er det greit og prøve seg uten for og se om man klarer det uten alt regnskapet. Alt går automatisk i løpet av en vis tid. 
 
Individuelle behov:
Det er ikke noe fast svar på akkurat hvor mye kcal behov vi har. Kroppsstørrelse, alder, aktivitetsnivå, mål, basis forbrenningen, søvn og stressnivå har mye og si. 
Det aller viktigste er og finne en balanse som passer deg. Dette har tatt en lang tid før jeg har funnet den balansen jeg har nå. Som eks i hverdagen har jeg kutta ut ris, pasta og poteter. Men jeg unner meg dette vis jeg er i selskaper eller i helgene. 
 
Nordagutu - bootcamp - sykehusetitelemark -
 
Kalorier II
I et sunt, balansert og variert kosthold er det plass til alle typer matvarer i visse mengder så klart. Det er faktisk slik at vis du ikke spiser nokk kalorier går man ikke ned i vekt faktisk. 
 
Handler om mengde: 
Alt handler om mengde og hvor ofte man spiser. Jeg spiser vær 3 timer, kanskje vær andre time pga noe aktivitet gjøre at jeg blir fortere sulten en andre. 
Det er også greit og følge med på hvor ofte du spiser de forskjellige matvarene. Som spiser du en sjokolade om dagen, er nokk dette kanskje grunnen til at man legger på seg. For noe bør du spise vær dag, og andre burde du spise mindre av eller ligge unna. 
Men det er viktig osen kosthold ditt er satt samen så det dekker behovet kroppen din har for karbohydrater, proteiner og fett, vitaminer og mineraler er også viktig.
 
Spis deg til sunnere helse:
Et sunnere kostholdet med næringsrike kalorier bidrar til en sunn og frisk kropp. 
Når vi spise de riktige matvarene og riktig mengde føler kroppen seg mye sunnere og friskere, du føler deg bedre, både fysisk og psykisk. 
Det som skjer vis du spiser lite av de riktige næringsstoffene risikerer du å miste muskelmasse, skjelettet blir svakere, dårlige immunforsvar, mindre energi og diverse mangelsykdommer. 
Men spiser du store mengder med kcal kan du risikerer overvekt. 
 

 
Kalorier III
Bruk sunn fornuft:
Jeg trur mitt aller beste tips er og bruke sunn fornuft. 
Kroppen din er faktisk den eneste du får her i løpet av livet. 
Skeier du ut med litt lørdags kos, spiser litt ekstra mye på ferie eller selskaper så klarer kroppen og ta seg av dette helt selv faktisk. 
Og ikke hør på hva alle andre sier. Andre sis super tips kan ofte gjøre ting være. 
 
Lukk ørene for alt av kalori maset. Det som er viktigst trur jeg er hverdags kaloriene vi inntar. For man legger ikke på seg av et kakestykke eller av lørdags kosen. Men av hverdags kaloriene.  
 
Kalorier IV
Spis deg glad!
Det er ikke akkurat noe forskning av at når du spiser bra, så føler kroppen seg også bra. Men vis du lar tankene styre hva du IKKE skal spise, så blir det slitsomt til slutt, og det er heler ikke sundt for deg å holde på sånn! Man tjener ikke akkurat noe på og gå rundt med dårlig samvittighet for det man har spist. Det er ikke lurt og utvikle mat frykt. 
Det er tros alt det totale kostholdet over tid og perioder som har noe og si i det store helhet. 
 
Hvorfor er kalorier bra?
Som du sikkert skjønner nå så er kalorier det aller viktigste for kroppen! Ikke bare for å klare hverdagen og holde energien oppe, men for og kunne overleve. 
Og uansett om man har en sikkelig sofa dag, eller en sikkelig trenings dag så er det viktig at kroppen for nokk drivstoff. Og dette drivstoffet kroppen trenger for og leve, er kaloriene som kommer fra maten og drikken vi inntar i løpet av dagen. 
 
Håper denne lille «spalten» om kalorier hjelper litt for din vekt ned gang, eller vekt opp gang. Jeg vet det er mange som kutter ut kalorier nesten helt når de skal ned i vekt. Og det er noe av det dummeste man kan gjøre. For til slutt vil kroppen stoppe opp og slutte og fungere som den skal.
Vis det er noe dere lurer på så er det bare og spørre så skal jeg prøve og svare. 
 

OPPSKRIFT: AVOKADOKREM

 • Skrevet 03.10.2016 klokka 12:38
 • Kategori: MAT
Hei og god oktober alle sammen!
 
Forrigg uke bare fløy avgårde her hos meg. Jeg har så mange baller i lufta at noen ganger så bare flyr ting forbi meg. 
 
Jeg har starta med litt trening. Eller den uken som var fikk jeg inn fire økter. Osen jeg klarte det skjønner jeg ikke for og være ærlig. Spesielt ikke nå som høst depresjonen kommer sigene på. Derfor ganske det er greit og fylle opp med trening så endorfinene kan sprudle så ikke det blir en helt forferdelig høst og vinter. 

 

Men over til noe annet. For det er food monday og oppskriften er en god avokadokrem som jeg har prøvde. For jeg har starta og prøve ut veldig mye forskjellig av mat og oppskrifter. Å dette er så klart det meste sunne ting som blir prøvde ut her siden jeg lever et bedre og sunnere liv. Så her er oppskriften på en avokadokrem.

 


 


Jeg synes dette er veldig godt inn til egentlig alt. Kjøtt, fisk, kylling som pålegg eller som smør. Jeg anbefaler virkelig denne til alt. Og dette er en veldig god kilde til det sunne fettet som man skal ha i kosten. Avokado er nemlig den feteste grønnsaken man kan få. Den er også full av B-vitaminene folat og kalium, det er en naturlig kilde til kostfiber, vitamin E, B6 og sporstoffet kobber. Den er også god på proteiner. 

Derfor har jeg nå tilført denne grønnsaken til mitt kost hold. Men det er det og fine de gode oppskriftene så klart. 

Vel dere for ha en fin mandag videre. Her skal det nå slappes av max før en ny dag, og nye opplevelser i morgen.

#blogg #hverdag #mat #oppskrift #avokado #avokadokrem #helse #høst #oktober 

 
 

LOVE AT FIRST TASTE!

 • Skrevet 19.09.2016 klokka 18:35
 • Kategori: MAT

Så jeg hadde en plan om at vær mandag skule jeg legge ut en sunn oppskrift eller komme med et tips angående mat til dere. Jeg hadde funnet en oppskrift på sjokolade krem som skule ta to minutter og lage, og har masse proteiner. Så jeg lagde den også smakte jeg. Det var noe av det værste jeg har smakt. Så da havner ikke den oppskriften på denne bloggen. Det kan jeg trykt si dere. Men derfor tenkte jeg heller og skrive om propud

Processed with VSCO with f2 preset

Vi var i Sverige på lørdag så da fant jeg både vanilla, creamy hazelnut, blueberry muffin, lemon cheesecake og mange med sjokolade smak. Jeg har ikke prøvde noen av disse enda. Men skal prøve en i morgen tenker jeg. Og jeg gleder meg faktisk til og smake på de andre smakene. Kanskje jeg får en ny favorit. Man kan kjøpe disse kun på nett i Norge. Noe som er kjempe kjedelig. Men ihvertfall du kan kjøpe dem her!

Processed with VSCO with f2 preset

Men ha en fin mandags kveld alle sammen! Her skal det i gang med rydding i klærna mine. Må få vekk sommer klær og fine ut hva jeg må kjøpe av høst og vinter klær. Kos dere videre i kveld. 

#blogg #hverdag #trening #proteinmat #propud #helse #mat

FOOD MONDAY: HAVREPANNEKAKER

 • Skrevet 05.09.2016 klokka 13:27
 • Kategori: MAT

Hvorfor skal maten bli kjedelig når mandagen kommer? Så i dag har jeg laget meg havrepannekaker til lunsj, plus at jeg laget så mye at jeg kan nesten ha det hele uka. 

  3dl hvetemel
 1dl havregryn
 0.5ts salt
 5dl melk
 4 egg
 For og lage vafler ha i 2 ts bakepulver og 2 ts kardemomme
Bland alt sammen i en bolle og stek i panna. Jeg har også i litt sjokolade protein pulver.  Jeg skule nokk hat litt mer i for og si det sånn for og få sjokolade smaken. Men nå venter jeg på en karamell saus og en sjokolade saus som jeg skal prøve på pannekakene mine. 
 
Men ja i dag er det :

//adlink

#mat #oppskrifter #pannekaker #sjokolade #helse #proteiner #blogg #hverdag #helg

NO CARBS DRIKKE

 • Skrevet 02.09.2016 klokka 16:52
 • Kategori: MAT
 
Hei og god fredag alle sammen. I dag fikk jeg endelig smakt denne NOCCO BCAA med pære smak. Hadde smakt den med jordbær og rabarbra tidligere. Og den anbefaler jeg ikke. Men denne med pære var kjempe god. Den smaker som pære isen i butikken. God og frisk smak!
Det er nokk mange som alt har smakt denne. De har en god del næring i seg som veldig mange andre drikker ikke har. Og den har høyere koffein innhold end det en vanlig energidrikk har. 
 
De har også en med fersken smak. Men den har jeg ikke prøvde. Men vet at du kan få kjøpt den på nett her. 
På nett kan du få kjøpt alt fra en boks av NOCCO BCAA med pære, fersken og jordbær og rabarbra. Men man kan også få kjøpt brett med 24 stk av NOCCO BCAA. 
 
Jeg anbefaler veldig godt denne næringsdrikken. Den er sukkerfri, 14 kcal i 33ml boks. Den har vitaminer B12, B6, og D som er veldig viktig for mennesker som får lite sol eller veldig mange som er slankeopererte må jo få B12 sprøyter i etterkant av operasjonen. Men denne kan hjelpe til at man får en bra B12 verdi i kroppen. 
 
Så jeg håper flere av dere prøver den, eller kanskje det er flere som har prøvde NOCCO BCAA?
 
//innehold adlinks

PROTEIN SMOOTHIE

 • Skrevet 31.08.2016 klokka 12:00
 • Kategori: MAT


1 dl Mager cottage cheese med eple/pære/vanilje. 
1dl Laktosefri yoghurt naturell
1dl Styrk melk
Litt smoothie mix med banan, jordbær og bringebær.
 
Til sammen er det vel rundt 16g proteiner ca. Men dette ble også nokk til to porsjoner for meg. Så da har jeg alt til i morgen, kanskje frokost eller lunsj. For se når det frister mest. Men veldig grei kilde til proteiner. 
 

FISKE ONSDAG

 • Skrevet 17.08.2016 klokka 17:46
 • Kategori: MAT
Så jeg er vokst opp med og spise fisk. Jeg hadde to bestefedre som var veldig ivrige fiskere etter de ble pensjonister. Men jo eldre og eldre jeg ble, og når jeg flyttet for meg selv ble fisk mer og mer fraværende fra mitt kosthold. Men nå, etter jeg selv har skjønt og lært hvor viktig fisk er for kroppen. Så har jeg innført fiske onsdag. Så i dag hadde jeg torsk burger. 


Det er to burgere for 24 kr. Så vis man er alene så er ikke det så galt. 
Så fyller jeg på med grønt. I dag ble en liten salat som jeg pakket burgeren inn i. 
 
Ser det ikke godt ut? Er greit med slike "team" dager for da er det lettere og få et variabelt mat inntak. 

FERIE SJOKK

 • Skrevet 08.08.2016 klokka 11:22
 • Kategori: MAT
I dag kom vi oss hjem fra ferie. Jeg er helt søt i kantene etter over en uke på ferie. Og spesielt etter disse:


 
Dounuts fra Donuts & Friends. Vis du noen gang tar Kiel båten fra Oslo, da vil jeg anbefale deg og gå opp på senteret også kjøpe noen super gode donuts. Man blir kanskje kvalm etter en halv en. Men gud hvor god den halve er. 
Men nå er det tilbake på normal kost i dag, knekkebrød, salat, grønnsaker og kjøtt. Gleder meg til og spise mer normalt kjenner jeg. Kroppen er helt ødelagt føler jeg etter nesten 14 dager på ferie. 
 

SJOKOLADE DRØM OPPSKRIFT

 • Skrevet 15.07.2016 klokka 12:28
 • Kategori: MAT
Siden jeg er veldig flink med hva jeg spiser siden januar, så savner jeg veldig noe som er godt å kose meg med i helgene. For jeg har alltid vært et skikkelig sjokolade menneske. Det og spise en hel sjokolade plate var ikke noe problem for meg, og da snakker jeg om de store platene. Men nå de siste fem månedene har jeg ikke klart og spise noe av det. Jeg tar to biter så er jeg ferdig for og si det sånn. Men her om dagen så kom jeg over en oppskrift som jeg bare måte prøve. Og som jeg nå tenkte jeg skule dele med dere.
2 ris kaker
2 håndfulle med mandler
2 håndfulle med kokosmasse
200g mørk sjokolade.

Dette gjøre du:
Hakk opp mandler og ris kaker, smelt sjokolade i vannbad. Så blander du mandler, kokosmasse, sjokolade og ris kaker og legger det på et bakepapir. Så strør du litt salt på for og få den gode blandingen av salt og søt. Så setter du det i kjøleskapet til det stivner.
 
Det tar ikke lang tid og lage, og det er super lett, billig og ikke kjempe usunt. Jeg gleder meg så til og smake dette etterpå.

MIDDAGS CRAVING´S

 • Skrevet 21.06.2016 klokka 17:46
 • Kategori: MAT

Jeg har alltid vært veldig glad i mat. Det har nokk vært en av grunnene til at jeg har vært ekstremt overvektig. Men jeg har slutta med alt av ris, pasta og poteter for jeg føler det er veldig tome kalorier. Spesielt når man spiser så lite som jeg har gjort etter jeg opererte. Men i det siste har jeg hat en vanvittig craving på pasta. Så nå skal jeg virkelig unne meg det for en gang skyld.


Jeg trur det er nærmere en måned siden sist jeg unna meg pasta. Så nå bestemte jeg meg for at jeg skule gi etter cravingen og unne meg pasta med pesto og kylling. Og du kan banne på at det var godt. Det smakte himmelsk.
Jeg trur hele middagen min kom på under 50kr. Er deilig og bruke lik null kroner på mat for fire dager.


 

Ser det ikke fantastisk godt ut? Det kan jeg si til dere at det er. Men har dere noe mat som dere får skikkelig cravings for? Jeg har også hat en stor craving på tomatsuppa til Toro. Så den ble det i dag, og det smakte veldig godt. 

#mat #helse #blogg #hverdag #sommer #foto #bilder #helse

60 DAGER UTEN SUKKER... NESTEN

 • Skrevet 10.03.2016 klokka 16:53
 • Kategori: MAT

Her om dagen var nesten første gangen siden rundt 3.januar, men jeg spiste godis 30 januar da vi flyttet til den nye leiligheten våres. Men da spiste jeg kun 3 biter av en spesial sjokolade, ellers så hadde jeg holdt meg helt til her om dagen. Det var nesten 60 dager uten sukker. Og jeg har garantert følt på fordelene ved og ikke spise sukker. Men det ble jo spenenes for meg og prøve pga det er mange som starter å reagere på sukker og søte ting etter en slanke operasjon. Jeg var en av de som håpet egentlig litt på og få en reaksjon av det, for da må jeg av naturlige årsaker holde meg unna ting med sukker i. Men til min lille skuffelse (litt glede) så gikk det jo bra. 

// Bilde fra Printerest.com // 

Og nå sitter jeg og føler at det var så ekstremt dumt av meg og prøve det. For hvor lav er ikke terskelen nå for at det fort kan lure seg godterier inn i hus? Heldig vis etter sleeve operasjonen min så har jeg verken sug eller har jeg lyst på sjokolade (som jeg elsket før) eller annet godterier. Jeg fyser mer på pringeles og spesielt gode middager. Men merker jo nå at det er en prøvelse siden det er så bilig godis. Man kan jo ikke ha lat vær og lakt merke til alle diskusjonene som er nå.

Men nå føler jeg at jobben er etter fjerde uke mi blir og få inn de gode spisevanene jeg hadde med sunn mat igjen. Og jeg har bestemt meg for at en dag i helgen er sprekke dagen min. Noen som har noe tips til osen de har en sunnere hverdag? Noe oppskrifter eller noe så bare sleng det ut!  Det er veldig vanskelig og komme tilbake til det etter man har spist omtrent det man føler for i nesten fire uker. For det har handlet mest om og få i seg mat. 

#helse #sundt #blogg #hverdag #mat #godis

FEM OM DAGEN

 • Skrevet 10.01.2016 klokka 11:25
 • Kategori: MAT

Nordagutu - bootcamp - sykehusetitelemark -

Viste du at... 5 om dagen betyr ikke fem frukt om dagen? Jeg trudde selv at det betyde fem frukt om dagen. Men grunnen til at det ikke er 5 frukt om dagen er at det er ekstremt mye frukt sukker, og ja man skal tru at frukt ikke er så farlig. Men vi har jo alle fått med oss banan debatten som var for litt. Det er noe i det at man kanskje ikke skal spise fem bananer men en kanskje banan og et eple. Men det er faktisk to frukter og tre grønnsaker. Det er faktisk veldig lett og få dette inn i kostholdet sitt. De tre grønnsakene kan man faktisk få inn via middag. Og frukt kan man spise i mellom lunsj og middag, og kanskje en etter kvelds.

Nå som jeg er på ekstrem kost, så koser jeg meg alltid med en frukt og litt rå grønnsaker før jeg legger meg. for da slipper jeg og være sulten når jeg våkner. Det er også mange som bruker dette som dessert også. 

#blogg #lørdag #hverdag #helse #mat #frukt #sunt #helg #kosthold

FØRSTE HELG HJEMME

 • Skrevet 09.01.2016 klokka 15:46
 • Kategori: MAT

God lørdag alle sammen! For et forferdelig vær. Jeg er så glad for at jeg kjørt hjem i går litt tidlig.

Dette er første helg hjem fra oppholde mitt på Nordagutu. Og det går bra over alle forventninger. Hit til har jeg spist alt jeg skal og ikke noe utenfor den strenge kostplanen min. Det er kanskje ikke like stor variasjon på ting her som det er på opphold stedet. Men kan ikke akkurat kjøpe inn ti forskjellige pålegg for ca tre dager.

Det som var nesten best med og komme hjem slik jeg gjøre. Er at jeg får sovet i min egen seng og at man får følt på det og savne den bedre halvparten sin. Men jeg må innrømme at det skal også bli helt greit og komme tilbake igjen i morgen kveld. Og det er jo tre uker igjen før jeg er hjem for fult igjen. Men bra kost og full trenings glede.

Jeg skal prøve og få tatt noe bilder av maten jeg spiser. Det er så utrolig hvor godt det ser ut med litt grønt på egentlig.

Ser ikke dette godt ut? bilden er fra printerest.com, men dette er liksom litt slik det ser ut på knekke brødene mine. Pålegget er kanskje 20% av knekkebrødet. 

Men dere for ha en fin helg videre. Og kose dere inne i snøværet, og ute vis man liker og leke i snøen.

#blogg #helg #heverdag #mat #vinter #helse 

 

 
 

Josefine Fevang

26 år - Født og oppvokst i Larvik - Giftet - Elsker og oppleve nye ting. Jeg er slankeoperert i februar 16, og kommer til og skrive om min vei mott et sundere liv. Jeg har dysleksi så se bort i fra små skrivefeil.

Instagram

Annonser

Siste innlegg

Bloggdesign

hits