HVEM HAR ANSVARE FOR OVERVEKTEN?

Fra og være sykelig overvektig, BMI klasse 3 til og bare være overvektig i forhold til denne skalaen har jeg tenkt mye over hvor dette har starta. Noe jeg ikke har klart og fine ut av. 
Jeg var overvektig i hele mine tenår og i noen av barneåra. Jeg ble mobba for det, jeg følte på det når jeg tenåring. Men som voksen hadde jeg lært meg og gi faen i det. Men i går så jeg at Cornelis Elander aka Hollywoodtreneren stilte et spørsmål på face.
 
 
 
” Ønsker en liten feedback fra DEG!
 
Hva er det beste vi kan gjøre for å fikse de helseutfordringer vi i dag står overfor i Norge, som feks overvekt, fedme, flere som får type 2 diabetes, helsekøer som øker, osv.:
A. Få sunn mat BILLIGERE ✅
B. Mer fysisk aktivitet og sunn kost inn i skolen!
C. Betalt for å trene i arbeidstiden 👍
D. På tide at media og ekspertene begynner å være ÆRLIGE om problemene!
E. Vi har selv ansvaret…
F. Annet… (fyll gjerne inn) 😎
Blir interessant å se hva du svarer! “
 
Dette fikk meg så til og tenke over vekt problemene jeg har hat og enda har for så hvitt. 
 
Jeg mener at A er ekstremt viktig. Det koster like mye for en agurk som for en melkerull. Det synes jeg er helt forkastelig egentlig. 
B, jeg trur at vis jeg hadde vist mer om dette på skolen så hadde jeg kanskje gjort noe vis jeg hadde hat muligheten. Vi måte i kontakt med sykehuset for og få denne hjelpen. Men så klart skal barn og unge klare dette og ta taket i vekt eller andre problemer man har små må foreldrene inn på banen. 
Derfor mener jeg at foreldrene må tidlidligst inn på banen. De har et ansvar oven for barna sine og hva de har i hus til en vær tid av sunn og usunn mat. 
 
Men nå lurer jeg også litt på hva dere mener vi kan gjøre med dette problemet. For et er et stort og voksene problem i Norge dessverre.
 
#Helse #Mat #Overvekt #Blogg #Hverdag #Høst 

LagreLagre

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg