6 TIPS MOT VINTERDEPRESJON

Jeg er garantert en av dem som får den så kalte vinter depresjonen. Eller jeg blir sterkt påvirket av det at det blir tidlig mørkt, altid vått ute, jeg blir påvirket av det som følger med vinteren. Men i år skal jeg prøver og ikke la det påvirke meg så mye ved og ta enkle grep i live mitt. Noen av disse tingene må jeg forsatt jobbe en del med. Men er på en god vei med andre ting. 

 Aktiviteter som gir glede – Derfor skrive jeg meg opp på et grafisk design og foto kurs nå i høst for å jobbe med de tinga som jeg liker og som gir meg glede. Vis ikke har jeg omgått en god del familie i det siste også. 

 Fysisk aktivitet – Vær dag takk. Jeg prøver og holde det til en til to timer anden vær dag. Da dette har hjulpet meg så ekstremt på min syke. Vis man sliter seg ut fysisk så blir man faktisk også sliten psykisk. Og ikke minst alt den gjøre for kroppen og alle endorfinene som fyker ut og hjelper deg med en fin og sunn rus. 

 Legg deg tidlig – Jeg prøver og være i seng rundt kl ti. Vis ikke før. Dette har jeg gjort en god stund nå. Det er virkelig noe med og legge seg tidlig. Da våkner man tidlig og er mer rusta til og møte dagen. De åte timene med natte søvn er så ekstremt viktig. 

 Planlegg ting som gir deg glede. Om det så er dra på litt shopping, være med venner eller og se på en tv serie så gjøre det. Kanskje til og med bestil en reise til en nabo by eller et varmere land. 

 Vær sosial – Det er noe jeg MÅ jobbe med. Jeg er veldig sosial med familie. Men trenger og bli mer sosial når det kommer til venner. Der har jeg ikke vært så ekstremt flink i det siste. 

 Spis riktig mat – Et sundt og godt kosthold er viktig åre rundt. Men kan også hjelpe mot en depresjon ved og glade seg en god frokost eller en god middag. 

Hva pleier og hjelpe deg og unngå en så kalt høst depresjon? Eller hva hjelper deg mot en litt drit dag? 


// Instagram: JosefineFevang

#Depresjon #Høst #Helse #Blogg #Hverdag #Søndag 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg