HADELAND GLASSVERK

I går etter en tur til Hønefoss tok vi like så turen til Hadeland Glassverk. Dette er et sted jeg har hørt så mye om og hadde veldig lyst til og reise til. Så da tok vi like så turen til Jevnaker i Oppland. Jeg ble så overrasket over hvor fint og hvor typisk Norsk det egentlig var med gamle gårds hus. Jeg kan bare tenke meg hvor fint det er her rundt jul og på sommeren, noe jeg gleder meg veldig til og se. 

Processed with VSCO with s3 preset

Det er så mange butikker og restauranter inne på dette bygde tunnet. Det er glassbutikken som selger alle slags produkter i glass, fabrikkutsalg som er annensortering av diverse varer, Høvdinghallen der selges det øl fra mange forskjellige mikrobryggerier rundt om i Norge, det selges mat her og en hel del masse av diverse kjøkken utstyr. Porselenshust har et utvalg fra Porsgrund porselen. Men også utvalg fra andre leverandører som Kähler fra Danmark og Röstrand fra Sverige. Hadeland lys og tinnstøperi lager stearin lys på den gamle måten. Honningshuset kan man se på bie livet og kjøpe varer som honning, hobbyartikler og masse annet.

Det er mange aktiviteter for store og små å ta seg til her. Men det er også en god mat opplevelse med bakeri, Høvdinghallen, Kokkestue og Norgesglasshus. Som byr på alt fra bakevarer til middag. 

Processed with VSCO with s3 preset

Processed with VSCO with s3 preset

Processed with VSCO with s3 preset

Jeg anbefaler veldig og ta en tur hit vis man har muligheten. Hadeland Glassverk er faktisk en kulturarv vi har med ekte og sjeldent håndverk som glassblåsing som man foresten kan få testet ut på fabrikken.

Dette var så vert de 30 minuttene med kjøring feil vei. 

Instagram: JosefineFevang


#Opplevelse #Kultur #Interiør #HadelandGlassverk #Helg #Hverdag #Blogg #Foto #Bilder #Vinter 

1 kommentar

Siste innlegg