LOVER FOR KJØPER OG SELGER

Lucie Kaas, Arne Clausen bolle fra Tilbords.
 
Vet du egentlig hva du har krav på når du selger noe på nett? Vet du som sier ja til å kjøpe noe på finn eller facebook, hva du egentlig binder deg til? For jeg merker at fler og flere bare trekker seg uten og si i fra eller sier de vil ha det og slutter å svare. At alt dette med å kjøpe og selge på nett har blitt så ekstremt useriøst. Ting skal være billigst mulig og enklest mulig.
 
Så jeg har lest meg litt opp på dette med at jeg har opplevde dette et par ganger og det irriterer meg.
 
Vis du sier ja til å kjøpe en var som skal selges i posten. Men etter varen er sendt ombestemmer du deg og bare dropper å hente varen. Så kan faktisk selger ta deg til forbrukerklageutvalget og du kan få et krav på deg til og betale alt selger har gått i tapp. Som det som koster å sende pakka og eventuelt tap med at selger må senke prisen.
 
Det er faktisk kjøpsloven som regulerer handlene mellom privatpersoner i Norge. Uansett om det er på et loppemarked eller på finn og facebook. Denne er til for og sikre både selger og kjøper.
 
  • Kjøper må følge avtalen. Kjøpsloven sier at kjøperen må betale og hente varen sin som avtalt. Husk at SMS er bindene.
  • Selgeren må få utgifter tilbake. Selger har krav på erstatning på direkte tap som kommer av at kjøperen bryter avtalen. Som porto eller vis varen må selges billigere.
  • Selgeren må få dekket tap. Når du selger ting til andre, innen rimelig tid. Får du mindre for varen, skal du få tapet erstattet av kjøperen som trakk seg.
 
Altså det vil si at selger ikke skal tape noe annet enn tiden når kjøperen trekker seg. Vis kjøper nekter og følge pliktene etter å ha trukket seg kan du søke gratis hjelp hos forbrukerklageutvalget. Da får man et bindende juridisk dokument som gjøre at kjøper må betale.
 
Så håper folk tenker seg litt om før de sier ja til og kjøpe noe neste gang. 
 

 

#Blogg #Hverdag #Politikk #Helg #Forbrukerklageutvalget #Lov #Facebook 

1 kommentar

Siste innlegg