NÅR MAN BLIR MERKET SOM DUM

Processed with VSCO with a5 preset
 
Jeg har alltid pleid og se veldig ned på meg slev. Sett på alle feilene med meg selv, alt jeg ikke kunne gjøre, ting jeg ikke kunne … jeg ble så ekstremt påvirket av hva alle andre sa om meg og mente om meg.
 
Det er noe som har satt en ekstrem stor stopper for meg her i livet.
Læreren min på ungdomsskolen fortalte meg alt jeg ikke kunne gjøre i sted for og ha mest mulig fokus på hva jeg kunne. Jeg ble fortalt at jeg måte gå de «enkle» linjene vis jeg noen gang skule ha håp om en jobb og utdanning. For jeg hadde jo dysleksi og veldig store lærevansker.
Jeg ble fortalt av leger at astmaen min og feil bevegelsen jeg har i stemmebåndet mitt gjorde ting så ekstremt vanskelig for meg og kunne være i aktivitet som alle andre. Lærer nektet og ha meg i gymmen på videregående pga dette. Kanskje ikke så rart at jeg sleit med ekstrem angst i forhold til fysisk aktivitet til slutt?!
 
Denne tanke gangen med at alt man sliter med skal sette en stopper for hva man kan eller ønsker her i livet er så feil. Men det er ikke rart vi får den når folk som leger, sykepleiere, lærer, foreldre eller andre mennesker som egentlig skal løfte deg opp og fram her i livet. At disse menneskene kan sette en så ekstremt stopper er helt uvirkelig for meg nå. At jeg lot det påvirke live mitt så lenge som det gjorde.
 
Men i løpet av noen få år så har virkelig alt av tvil om meg selv som andre har påført meg blitt mindre og mindre. Nå føler jeg at jeg kunne klart absolutt alt som jeg ønsker så lenge jeg jobber for det.
 
Så her sitter: 
Dyslektikeren som ble valg ut av 100 mennesker til og få dekt IT utvikler utdanningen. 
Dyslektikeren som tok allmenn som privatist.
Astmatikeren og menneske med feilbevegelse i stemmebåndet som elsker alt av aktiviteter, selv om vinteren er litt problematisk.
Jeg hater virkelig disse merkelappene jeg fikk fra jeg kom til denne verden fram til nå som jeg valgte og rive dem vekk. 
 
Tanken fram over er å skrive litt om Growth mindset som vi jobber mye med på skolen. For dette trur jeg kan hjelpe så mange barn og unge på skolen og ellers videre i livet. For aldri la noen si hva du kan og ikke kan. Du kan så absolutt alt bestemmer deg for. Jeg trur med rette innstiling og med rette mindset så klarer man alt man vil.
 
Instagram: Josefine Fevang

#GrowthMindset #Jobb #Utdanning #Helse #Karriere #Hverdag #Vår #Skole #Personlig #Psykiskhelse

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg