JEG FØLER MEG UTENFOR PÅ 17 MAI

Flower print top from cubes
White skirt from Hm
Outfit on 17 of Mai, Norway's National Day

Japp jeg er en av dem som føler seg utafor på 17 Mai. Er ikke for at jeg ikke har noe familie og være sammen med, for jeg har mye familie. Er ikke at jeg ikke har supre venninner og være sammen med, for jeg har helt super duper venninner og være med vis jeg vil. 

Men grunnen til at jeg føler meg utafor er at jeg rett og slett ikke har verken bunad, festdrakt eller stakk. Jeg har alltid følt det sånn egentlig. Helt siden jeg var liten husker jeg at venner hadde bunader, og de var så ekstremt fine i dem. Enda har en del av minne venner bunad eller festdrakter. Til og med de på tv har bunader som er så vakre at jeg nesten dør litt innvendig.  Mens jeg har ikke råd til og se på en engang. Bare jeg nevner en bunad, festdrakt eller stakk så kjenner jeg at lommeboka tømmer seg.  

Jeg synes det er helt sykt egentlig at vi skal føle klespress på en dag som denne. Men det gjøre jeg faktisk, veldig også. Jeg føler et ekstremt klespress og penge press som gjøre at jeg ikke vil går ut og oppsøke de store fest stedene og være med på feiringen. Men dette er kanskje bare meg?

Instagram: Josefine Fevang 

#17Mai #Blogg #Hverdag #Vår #Mai #Sommer #Norge #Bunad #Stakk #Festdrakt #Fest

17 kommentarer
  1. Det har ikke jeg heller. Går med en oldtids drakt som hverken koster skjorten eller er merkevare. Helt anderledes enn alle andre, og fått utrolig mange positive tilbakemeldinger! Så alt er kun hva du gjør det til selv🤗

  2. Jeg har heller ikke bunad, og det har faktisk ingen i slekten.
   Det er merkelig med dette plagget, for da jeg var barn og ung, ble bunad regnet for å være temmelig “harry” bondegreier. 🙂 Så begynte prisene å øke, og øke, og øke, og så ble det statussymbol, folk ble mer nasjonalistiske , og bunaden festplagg nr 1.
   Jeg kunne gjerne hatt en bunad, jeg også, for bunaden i mitt fylke er både ven og vakker. 🙂 Så også jeg har endret syn på dette plagget. Men jeg går nok i graven uten å ha eid en bunad. Det er dyre saker, og jeg tviler på at jeg ønsker en rimeligere greie sydd i Kina eller Øst-Europa, eller hvor de produserer dem utenlands.
   Men jeg føler meg ikke utenfor selv om jeg ikke har bunad. Det finnes virkelig verre ting her i livet…

  3. Jeg lengter sårt etter en egen bunad. Jeg “fikk” bunad i konf-gave, men jeg har ikke fått den enda, etter 5 (6?) år med venting. Føler meg veldig uttafor når alle som har bunad skal ta bilde sammen, liksom.

  4. Iselin Eriksen: Skjønner veldig godt den følelsen. Sitter selv med den når jeg ser bilder med venner som de har fine bunader og ikke meg dessverre. Så kjenner følelsen veldig godt.

  5. Meg: Enig med deg at det fine viktigere ting i livet. Men jeg trur det er som du sier at det har blitt mer nasjonalisme og slik. Og det er merkelig det med bunad på 17 Mai får en del folk til og føle seg eksludert.

   Jeg har ikke noe sterkt behov og ha det. Men skule noen dager, slik som i dag ønske at jeg hadde en. Men se det fra den positive siden så kan jeg bruke mange andre vakre kjoler på denne dagen.

  6. Aud Berit Garnes: Enig der. Har faktisk lurt på og lage en stakk selv av et slag. For synes at prisen på bunad er alt for dyr. Og prisene på festdrakter har skytet ekstremt i været over de siste to åra. Så trur det faktisk er biligere og lage en selv. Og da kan jeg jo få den akkurat som jeg vil.

  7. Hva med å kjøpe en engangs kjeldress å male på en bunad. Eller bare skrive bunad på, det er øyet som ser.
   (Dette er bare tull for å prøve å muntre deg opp)
   Kanskje prisen går ned igjen, nå som Sparkjøp er med i konkurransen.
   Gratulerer med dagen 🙂

  8. Anonym: En festdrakt ligger på 3000 og oppover. For meg synes jeg faktisk at dette er ganske dyrt i forhold til for noen år siden. Og for meg er det ikke tull og føle det sånn, for meg er faktisk dette en ekte følelse.

  9. Helt enig med deg! Kjenner faktisk noen som har valgt å bli hjemme siden de ikke hadde bunad. Det er rart at det skal hyles så høyt om dyr russetid og ungdommer som går med dyre jakker på skolen. Men en bunad til 30k som skal brukes en gang i året skal alle ha råd til tydeligvis. Er jo blitt status å ha dyr bunad å, så er ikke akseptert å komme med festdrakt her.

  10. Pernille: Er helt forferdelig at folk velger og bli hjemme for de ikke har rette antrekket.
   Men du sier noe ja at folk klage på dyr russetid og dyre klær til ungdommer. Men ingen reagerer på de ekstremt høye prisen på en bunad.

  11. jeg vet ikke hvordan det er med andre, men jeg har jo egentlig ikke tenkt noe på verken merkeklær eller være populær og ha alt alle andre har. man blir jo ikke lykkeligere. mamma kjøpte festdrakt til meg som ligner en bunad. jeg har brukt denne 2 ganger og nå henger den hos moren min. jeg bryr meg egentlig ikke om bunad og slikt. jeg syns andre kler dem utrolig godt ,men jeg kunne ikke brydd meg mindre om å eie egen bunad. hehe. men det er nå meg da. 🙂 håper allikevel du fikk en fin 17. mai.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg