NÅR MAN STÅR STILLE PÅ VEKTA!

Jeg liker ikke og skrive  så mye om vekt historien min. Veldig for jeg er ekstremt flau over at det har gått så langt om det har. Men jeg er også stolt over hvor langt jeg har kommet og hvor mye jeg har gått ned! Men veldig ofte står jeg stille på vekten. Og det er noe som er ekstremt frustrerende når man har gått så langt som jeg har med en slankeoperasjon! Men en ting jeg har lært meg IKKE GI OPP.

Ofte når man har gått ned en del så stopper det opp pga kroppen trur det er rasjonerings tid, eller at det er krig og går i dårlig tide i møte. Så da forsvinner dessverre ikke fettet da sparer desverre kroppen på fettet. Men ja, husk dette:

  1. Når man kommer på et platå der vekta ikke går ned! Så ikke gi opp, det vil gå nedover igjen.
  2. Kanskje den vekta du alt har gått ned er nokk? Ikke alle har 40kg de skal ned. Så vis du kommer ned på normal vekt. Ikke forsett og tving deg selv ned i vekt.
  3. Det kan også være at kroppen har funnet en vekt som den er fornøyd med.
  4. Kanskje du har kommet inn i en periode der du spiser litt mer end det man har gjort tidligere. At man har blitt sliten av og være så streng med seg selv at du kanskje sniker til deg litt sjokolade i hverdagen. Kanskje man skal starte med og skrive ned det man spiser for og se over hva man spiser og at man kan kanskje skjerper seg igjen!
  5. Det kan også være at man spiser for litte over lengere tid. Og da kan det lønne seg og øke med kanskje 100 til 200 kcal til for og få det i gang igjen!
  6. Vis du trener så må man huske at muskler veier mer end fett og derfor kan man også havne på at man ikke går ned på en periode. Derfor vis man starter med trening så kanskje man skal måle rundt magen og sånt. For man kan gå end i cm selv om vekta går litt opp.

Men jeg trur mitt beste tips er og ta en dyp pust inn og ut, også prøv og husk hvorfor du gjør dette. Hvorfor du vil ned i vekt og hva som driver deg til og være streng med deg selv for å klare det. 

Men hva pleier du og gjøre når du står stille?

FØR OG NÅ BILDER! -40KG

I mellom disse bildene er det faktisk snakk om 42 kg fra max vekta mi. Jeg vet ikke en gang hva jeg skal si om bilde på toppen. Jeg blir flau over at jeg lot det gå så ekstremt langt som det gjorde. 

Akkurat nå hater jeg armene mine. Jeg har fått skikkelig grevinneheng for og si det sånn, magen henger ikke så mye heldig vist. Men jeg føler at jeg snart skal lette vis jeg vinker til noen jeg kjenner.  

Alt i alt har jeg gått ned 42 kg, 20 kg etter sleeve operasjon min i februar, det er 50% av det som var mitt andre store hovedmål. Så jeg kjenner at nå er jeg kjempe motivert til og komme meg videre med vekt ned gangen min. Spesielt med trening og kosthold.  

Vis det er noen som har noen spørsmål er det bare og spørre!

#helse #trening #mat #blogg #hverdag #sommer #slankeoperasjon #slanking

HVORFOR ER B12 VIKTIG?

Så etter en slankeoperasjon så må man ta injeksjoner med B12. Man kan slutte med de over tid vis vitaminer holde seg der det skal over tid. I dag tokk jeg min første sprøyta rett i skinka så blodet spruta. Men tenkte og skrive litt om hva som kan skje ved mangel av B12. For jeg har hørt om mange som dropper disse sprøytene.

B12, eller kobalamin er livsnødvendig og viktig for normal nervefunksjon og dannelse av blodceller. Dette kan ikke lages i kroppen og må derfor komme fra kosten. Men da når man spiser drastisk mindre, så får man mindre.

Man kan få dette vitaminet i mellom kjøtt, fisk, sjømat, egg og melkeprodukter (mange kan få en inn toleranse mot melk.

Symptomer og tegn på mangel av B12 er det ikke noen symptomer tidlig. Men mangel fører til feil i produksjonen av røde blodlegemer. Etter hvert vil blodprosenten avta. Mangel kan føre til nervesystemet, nedsatt følsomhet i huden, balanseproblemer, og i verste fall utvikling av tidlig demens.
Andre typiske tegn er betennelse i tunge og munnviker, generell blekhet, slapphet og tretthet. Jeg kan innrøme at jeg ble litt nervøs her for jeg har vært slapp og sliten i en periode, og andre ting som har fulgt med.
Behandling for dette kan være en injeksjon eller B12 som kommer i pille form.

Så husk og ta medisiner til tiden, ikke kutt dem ut. For du vet ikke hva det kan føre til!

#helse #vekttap #hverdag #trening #foto #slankeoperasjon

MIN VEKT OPPDATERING

Kan tenke meg at det er mange av dere som er slitene i går etter 17 mai. Men i dag er det torsdag og tilbake til gamle eller nye vaner her hos meg. Jeg fikk meg en kjempe fin overraske i går. Jeg kom inn i en bokse som jeg har hat lyst til og bruke lenge. Den sitter ikke så fint enda. Men gleder meg til den gjøre det så jeg kan føle meg komfortabel til og bruke den ute.

Alle disse små målene, eller gledene som jeg når er så ekstremt deilige. Jeg blir bare mer og mer motivert til og jobbe ekstremt hardt for og få et sunnere og bedre liv.

Fram til nå har jeg mistet rundt 40,6 kg siden max vekta mi. Og det merker jeg ekstremt på formen min, kroppen, det mentale… Alt er bare bedre. En dag skal jeg fortelle hva max vekta mi var. Jeg er ekstremt flau over det, så kommer ikke til og fortelle det med det første. Jeg skal også vise et bilde fra max vekta mi og osen ting er nå! Man kan tydelig se vekta som har forsvunnet.

Jeg har veldig lyst til og være til inspirasjon for andre som står opp i en vanskelig situasjon med vekta si. Jeg skal fortelle osen jeg kom fram til avgjørelsen med og ta en slankeoperasjon. Og hva som er fordeler med den jeg har tatt. Jeg har masse jeg vil så fortelle alle om. For det og ta en slik avgjørelse og en slik operasjon er ikke en enkel ting som folk trur. Det er en evig jobb etter på. Og det kommer det alltid til og være.

 #hverdag  #blogg #mai #slanking  #slankeoperasjon #mat #helse #fest #familie