LOVER FOR KJØPER OG SELGER

Lucie Kaas, Arne Clausen bolle fra Tilbords.
 
Vet du egentlig hva du har krav på når du selger noe på nett? Vet du som sier ja til å kjøpe noe på finn eller facebook, hva du egentlig binder deg til? For jeg merker at fler og flere bare trekker seg uten og si i fra eller sier de vil ha det og slutter å svare. At alt dette med å kjøpe og selge på nett har blitt så ekstremt useriøst. Ting skal være billigst mulig og enklest mulig.
 
Så jeg har lest meg litt opp på dette med at jeg har opplevde dette et par ganger og det irriterer meg.
 
Vis du sier ja til å kjøpe en var som skal selges i posten. Men etter varen er sendt ombestemmer du deg og bare dropper å hente varen. Så kan faktisk selger ta deg til forbrukerklageutvalget og du kan få et krav på deg til og betale alt selger har gått i tapp. Som det som koster å sende pakka og eventuelt tap med at selger må senke prisen.
 
Det er faktisk kjøpsloven som regulerer handlene mellom privatpersoner i Norge. Uansett om det er på et loppemarked eller på finn og facebook. Denne er til for og sikre både selger og kjøper.
 
  • Kjøper må følge avtalen. Kjøpsloven sier at kjøperen må betale og hente varen sin som avtalt. Husk at SMS er bindene.
  • Selgeren må få utgifter tilbake. Selger har krav på erstatning på direkte tap som kommer av at kjøperen bryter avtalen. Som porto eller vis varen må selges billigere.
  • Selgeren må få dekket tap. Når du selger ting til andre, innen rimelig tid. Får du mindre for varen, skal du få tapet erstattet av kjøperen som trakk seg.
 
Altså det vil si at selger ikke skal tape noe annet enn tiden når kjøperen trekker seg. Vis kjøper nekter og følge pliktene etter å ha trukket seg kan du søke gratis hjelp hos forbrukerklageutvalget. Da får man et bindende juridisk dokument som gjøre at kjøper må betale.
 
Så håper folk tenker seg litt om før de sier ja til og kjøpe noe neste gang. 
 

 

#Blogg #Hverdag #Politikk #Helg #Forbrukerklageutvalget #Lov #Facebook 

DEN PERFEKTE DAG

 
Jeg klarer ikke å forklare denne dagen. Den starta litt med at den svarte priusen vår holdte på og bli malt gul av en trailer. Aldri vært så redd før. Den bare slang seg ut i veien når jeg nesten var forbi utkjøringen den kom fra.
 
MEN det skjedde en del bra ting i dag. Da jeg våknet fikk jeg vite at siden det var vinterferie så var det ikke noe fotokurs, så uforventet fri dag, som vil si lang helg på meg.
 
Det andre som skjedde var at jeg fant ut at jeg hadde endelig godt ned litt mer i vekt, var ikke mye men 2 kg er faktisk litt.
 
Det tredje var at jeg fikk skole plassen min bekreftet. Så nå gleder jeg meg veldig til og komme i gang den 5 mars kl 12. Kjenner at alt bare pumper som fader meg tanken på og komme i gang med utdanningen min.
 
Den fjerde og siste tingen var jo at endelig kom solen fram igjen. Det er så deilig og endelig kunne føle solen og la hele leiligheten bare svømme i deilig dags lys. Jeg regner med at det ikke bare er meg som er glade for at solen endelig titter fram igjen etter at den snøen som har kommet.
 
Så i helgen har vi planlagt en del kjæreste ting som ut å spise, kino og kanskje bowling. Men vi må jo også få ferdig nedvasking av den gamle leiligheten vår så vi blir kvitt den til uka. Noe som skal bli ekstremt deilig og bli kvitt.
 
Gleder meg så til neste måned!
 

#Blogg #Hverdag #Naturfoto #Hobbyfotograf #Fotograf #Utdanning #Skole 

NY PROTEIN MAT

Flere som har fått med seg at Tine har kommet med flere nye produkter på mandag? Mesteparten har alt kommet i butikken. Akkurat som puddingen i sjokolade og en med banan og vanilje. Proteinpuddingen med sjokolade og mango. Men tør og påstå at de med sjokolade frister mest.
 
Jeg er veldig glad for at det kommer flere av disse produktene i forskjellige pris klasser. Siden jeg har et stort behov for protein rikt kost og mindre laktose. Så når det kommer slike produkter så gir det mer å velge i mellom.
 
Det eneste jeg har og klage på var at konsistensen på shaken var veldig tykk. Den kunne godt vært litt tynnere, men det er vel og blande inn litt styrk melk.
 
Q, flere som har prøvde disse produktene?
 

#Mat #Helse #Tine #Blogg #Trening #Bilder #Slankeoperert #Gastricsleeve

HELSE SKREKK NUMMER EN

Processed with VSCO with hb1 preset
 
Processed with VSCO with hb1 preset
 
I går så fikk jeg virkelig helse skrekk nummer en. Jeg var så hundre prosent sikker på at jeg hadde hjerteinfarkt her på morgenen i går. Det smalt så i brystet at jeg nesten ikke viste hvor jeg skule gjøre av meg i det hele tatt.
 
Jeg har jobbet så hardt for en bedre helse, ja jeg har hat kanskje en dårlig periode nå i forhold til kostholdet mitt. Men jeg har jo ikke lagt på meg noe.
 
Men dette har gjort til at jeg kommer til og ta enda mer vare på kroppen min. Jeg skal starte og trene mer og spise mye sunnere igjen.
 
Jeg har fortsatt litt små vondt i dag. Men jeg trur at alt stresset, nervøsiteten alle følelsene jeg har bæret rundt med meg i det siste har påført dette. Vet ikke om det var et angstanfall eller hva det var. Men en ting er jeg sikker på at jeg må forbedre helsen min fysisk og psykisk. For jeg skal aldri ha et hjerteinfarkt. Jeg har jobbet så hardt for og gå ned 75kg. Jeg skal fader meg ikke gi opp, legge på meg og få et innfarkt. 
 
Q, Flere en bare meg som har hat slikke helse sjokkere?

 

#Helse #Kosthold #Trening #Hverdag #Psykisk #Hjerte

HADELAND GLASSVERK

I går etter en tur til Hønefoss tok vi like så turen til Hadeland Glassverk. Dette er et sted jeg har hørt så mye om og hadde veldig lyst til og reise til. Så da tok vi like så turen til Jevnaker i Oppland. Jeg ble så overrasket over hvor fint og hvor typisk Norsk det egentlig var med gamle gårds hus. Jeg kan bare tenke meg hvor fint det er her rundt jul og på sommeren, noe jeg gleder meg veldig til og se. 

Processed with VSCO with s3 preset

Det er så mange butikker og restauranter inne på dette bygde tunnet. Det er glassbutikken som selger alle slags produkter i glass, fabrikkutsalg som er annensortering av diverse varer, Høvdinghallen der selges det øl fra mange forskjellige mikrobryggerier rundt om i Norge, det selges mat her og en hel del masse av diverse kjøkken utstyr. Porselenshust har et utvalg fra Porsgrund porselen. Men også utvalg fra andre leverandører som Kähler fra Danmark og Röstrand fra Sverige. Hadeland lys og tinnstøperi lager stearin lys på den gamle måten. Honningshuset kan man se på bie livet og kjøpe varer som honning, hobbyartikler og masse annet.

Det er mange aktiviteter for store og små å ta seg til her. Men det er også en god mat opplevelse med bakeri, Høvdinghallen, Kokkestue og Norgesglasshus. Som byr på alt fra bakevarer til middag. 

Processed with VSCO with s3 preset

Processed with VSCO with s3 preset

Processed with VSCO with s3 preset

Jeg anbefaler veldig og ta en tur hit vis man har muligheten. Hadeland Glassverk er faktisk en kulturarv vi har med ekte og sjeldent håndverk som glassblåsing som man foresten kan få testet ut på fabrikken.

Dette var så vert de 30 minuttene med kjøring feil vei. 

Instagram: JosefineFevang


#Opplevelse #Kultur #Interiør #HadelandGlassverk #Helg #Hverdag #Blogg #Foto #Bilder #Vinter 

HAPPY VALENTINES DAY

From my valentine
 
Denne dagen kom litt på meg til morgenen i dag. Har helt glemt alt med gave og sånt til min bedre halvdel.
Grunnen er at helt siden lørdag har det gått i et med flytting, det verste snø kaoset på mandag som gjorde at jeg ikke ville kjøre. Er første i dag jeg har kunnet senket skuldrene og slappet av litt.
 
Men endelig, i helgen som var så fikk vi endelig flyttet til den nye leiligheten vår her i Larvik. Ord kan ikke beskrive hvor mye jeg har gledet meg til og endelig få flyttet til en større leilighet der det er mye mer rolig.
 
Det eneste som jeg synes er ekstremt negativt er bakken opp til leiligheten. Nå som det falt så ekstremt mye snø på mandag så gikk hele dagen til snømåking og jeg klarte og ripe opp bilen, pluss at jeg kjørte meg fast. Mandagen var bare verste dagene som fantes følte jeg.
 
Men nå begynner ihvertfall ting og falle på plass i den nye leiligheten. Noe som er kjempe deilig. 
Osen har deres Valentines dag vært?

#Blogg #Hverdag #Kjærligheten #Onsdag #Valentinesdag

LagreLagre

SUMMER SHINE

// Lange lyse sommer kvelder, sol på kroppen, salt vann i håret etter en lang tur på stranden.

Processed with VSCO with f2 preset

// Sene frokoster ute i solen, som så går over til sene grill kvelder der det blir spilt mange runder med UNO og yatzy.

// Lette sko, lyse sommerkjoler, ray-bans, kokos solkrem, vaker grønn natur.

Processed with VSCO with hb1 preset

// Det er så mange ting som er rett rundt hjørnet nå som sommeren er på vei. Vi har ikke lagt så mange planer for denne sommeren. Men jeg føler det blir en del ting som kommer til og skje. Mange små reiser. 

Flere enn bare meg som gleder seg til sommeren nå? Som kanskje har lagt noen planer for sommeren 2018?

 


 

#Blogg #Hverdag #Foto #Naturfoto #Sommer #Reise

LagreLagre

7 TING JEG SKAL GJØRE DENNE MÅNEDEN

Februar i fjord var jeg relativt ny operert for gallestein så jeg var sykemeldt så dagene mine gikk på å ligge på sofaen og se tv serier og ta det egentlig ganske med ro. Men dette året skjer det litt som gjøre at kanskje denne måneden går fort, håper jeg.

  1. Flytte. Vi har alt starta og flytta en hel del. Men det meste blir flyttet nå denne måneden. Gleder meg så til ny leilighet.
  2. Vaske ut, av den gamle leiligheten. Noe som er en skikkelig drit jobb. Jeg har ikke noe i mot og vaske, men ikke sånn flyte-ut vask. Det tar så tid. Heldig vis har vi ut hele denne måneden.
  3. Fjellet. Vi skal av gårde og feire bursdag i Hallingdal. Noe jeg gleder meg til, elsker og komme meg vekk. Det blir spesielt deilig nå med alt flyttingen.
  4. Planlegge en romantisk middag hjemme i den nye leiligheten. Prøve og ha det litt romantisk det er jo valentins day denne måneden. 
  5. Ta masse bilder. I Januar så fikk jeg ikke tatt så mye bilder for jeg finer ikke så mye inspirasjon nå som det er så grått og trist. Så det er det og finne inspirasjon til dette. Kanskje jeg skal ha et fotoprosjekt denne måneden.
  6. Bli bedre økonomisk. Jeg er ganske flink økonomisk. Men jeg har starta å bruke en økonomi app. Vi bruker mye penger i matbutikken. Dette bruket skal ned.  
  7. Flinkere med studiene og kursene mine. Hender det faller litt fra her pga forskjellige ting. Men nå skal jeg gå all-inn. 

Instagram: Josefine Fevang

#Foto #Blogg #Fotografering #Februar #Utdanning #Natur #Flytte