MIN MAI

OPPTUR … Største oppturen i Mai er jo så klart at jeg ble tante for første gang. Jeg må innrømme at det er mer stas enn det jeg trudde, jeg føler mer kjærlighet en det jeg trudd jeg kom til. 

NEDTUR …Har vel vært at jeg måte ha en ny fem ukers runde med jern injeksjoner. Heldig vis ferdig med dem. Men hoftene mine verker litt sånn smålig nå på grunnet av det. Så for håpe at jern lagrene mine bli godt fylt opp nå så jeg ikke blir så trøtt og sliten hele tiden. 

HELSE … Den var en nedtur som var at jeg har gått opp fire kg fra april til nå. Men plutselig har vekta begynt og gå ned igjen. Så det negative gikk da til noe mer positivt plutselig helsemessige. 

Jeg ble også forklart på sykehuset at kroppen prøver og spare på alt den klarer siden jeg har spist så lite mat over lengere tid. Så da når jeg nå har øket med inntak på mat så ville kroppen automatisk spare på alt i starten.

OPPLEVELSER … Beste opplevelsen på lenge, og bli tant så klart.

MAT … Det har gått ekstremt mye i grill mat. Er rart det når fin været kommer så kommer grillen med gitt.

UTDANNING & JOBB … Vi har nesten hat tre case uker denne måneden. Det har jo ikke blitt hele uker siden det har vært så mye fri. Har også laget en video om meg selv og hva jeg kan om koding som snart skal sendes ut til bedrifter. Så krysser fingrene for at jeg får en praksis/lærlings plass snart. 

MET LESTE INNLEGG …  Er et innlegg der jeg skrive om at jeg føler meg utenfor på 17 Mai. Dette er for at jeg ikke har bunad. Jeg vet ikke hvorfor jeg tenker sånn. Men har bare blitt til det. Du kan lese det her!

Nå gleder jeg meg bare til Juni skal starte i morgen. Er så mye spennende som skjer denne måneden. Kalenderen er ganske full alt.
Ha en fin dag videre og nytt siste dag av Mai. 
Instagram: Josefine Fevang

#Mai #Vår #sommer #Helse #Fotograf

MIN EKSAMEN

Processed with VSCO with c1 preset

Den forrige uken hadde jeg virkelig fokuset bare skolen egentlig. Var nesten det eneste som sto i hodet på meg føles det som. Det ble egentlig ikke så mye fri på mandag som jeg hadde tenkt at det skule bli siden det var andre pinse dag. Så ble det litt sånn puff med forrigg uke og nå er mandagen her igjen.

Men på skolen skal jeg nå lage en video som skal sendes ut til forskjellige bedrifter. Jeg må forklare hva jeg kan om html, CSS og JavaScript på max 15 min, trur ikke jeg klarer det men skal prøve. Så skal en bedrift velge meg som “lærling” fra august til juni neste år håper jeg, kanskje til og med flere en enn bedrift. Detter er på en måte min eksamen akkurat nå. Så jeg kjenner virkelig på det presset med å prestere godt på denne videoen slik at jeg kan få en praksis plass som er bra før sommeren som kan vente på meg fram til august da års studiet starter opp. 

Jeg elsker virkelig det jeg driver med nå, jeg kjenner at jeg virkelig har starta og brenne for det. Det utfordrer meg en hel del og jeg lærer noe nytt vær dag omtrent. Er så glad for at jeg takket ja til dette før kurset som starta i februar som jeg tar i it-utvikling. Gleder meg til å starte på igjen i august.

Instagram: Josefine Fevang


#Karriere #Utdanning #Eksamen #Blogg #Hverdag #Sommer

DE SISTE MAI DAGENE I SOLEN

“Alla dessa dagar som kom och gick

inte visste jag att det var livet”

God mandag.
 
Flere en meg som føler at denne helgen har gått så alt for fort selv om mange sikkert har hat fri siden torsdag? Jeg føler det ihvertfall slik. Skule gjerne hat en fri dag til før skolen inntar hverdagen igjen i morgen.
 
17 mai ble tilbrakt i Tønsberg sammen med min søster og hennes familie. Var jo tros alt mitt tante barns første 17 mai. Så da fristet det ekstra med litt baby kos den dagen.
Sånn ellers har vi bare slappet av, vært enda en tur i Tønsberg som var trilletur i byen og grillings. Slappet av litt mer, spist litt is. Altså virkelig nyttet de ekstra fri dagene våres. For er lenge til neste gang det blir noe fri kjennes det ut som.

Resten av dagen så blir det litt lesing og kanskje design bygging vis kroppen orker. En ting er hvertfall sikkert at jeg skal slappe av på best mulig måte, bare kose meg og lade batteriene for den korte uken som kommer.  

Osen har dere tenkt og nytte denne dagen? 

JEG FØLER MEG UTENFOR PÅ 17 MAI

Flower print top from cubes
White skirt from Hm
Outfit on 17 of Mai, Norway's National Day

Japp jeg er en av dem som føler seg utafor på 17 Mai. Er ikke for at jeg ikke har noe familie og være sammen med, for jeg har mye familie. Er ikke at jeg ikke har supre venninner og være sammen med, for jeg har helt super duper venninner og være med vis jeg vil. 

Men grunnen til at jeg føler meg utafor er at jeg rett og slett ikke har verken bunad, festdrakt eller stakk. Jeg har alltid følt det sånn egentlig. Helt siden jeg var liten husker jeg at venner hadde bunader, og de var så ekstremt fine i dem. Enda har en del av minne venner bunad eller festdrakter. Til og med de på tv har bunader som er så vakre at jeg nesten dør litt innvendig.  Mens jeg har ikke råd til og se på en engang. Bare jeg nevner en bunad, festdrakt eller stakk så kjenner jeg at lommeboka tømmer seg.  

Jeg synes det er helt sykt egentlig at vi skal føle klespress på en dag som denne. Men det gjøre jeg faktisk, veldig også. Jeg føler et ekstremt klespress og penge press som gjøre at jeg ikke vil går ut og oppsøke de store fest stedene og være med på feiringen. Men dette er kanskje bare meg?

Instagram: Josefine Fevang 

#17Mai #Blogg #Hverdag #Vår #Mai #Sommer #Norge #Bunad #Stakk #Festdrakt #Fest

EN DAG I SOLEN

 
 
// Tid med han her er noe av det beste jeg vet! //
 
Dagen i dag har vært så utrolig bra. Solen har skint, vi har vært ute og strekt litt på beina ved sjøen av alle steder. Rundt en 10 minutter kjøre tur fra der vi bor så er vi i Stavern. Der går jo bare en utrolig fin kyststi helt fra Stavern sentrum og helt til Helgeroa som jeg vet at mennesker helt fra Danmark reiser for og gå, det er litt sykt egentlig.
 
Denne lørdagen har bare vært så ekstrem deilig og avslappende. En dag jeg virkelig sterkt trengte. Der jeg bare kunne la skole stresset ligge og tid med mannen kunne nyttes. Jeg har en ting jeg må gjøre i forhold til skolen denne helgen. Men den kan taes i morgen. Håper alle har hat en like fin dag som meg, virkelig nyttet solen ute. Her i Norge vet vi jo aldri hvor lenge det fine været varer. Noen ganger kan vi jo ha fire årstider på en dag. Så nyt det mens du kan. 
 
Kos dere videre.
 
#Nature #Blogg #Sommer #Vår #Foto #Sol #Mai #Hverdag #Mentalhelse #Helse

ER DET MULIG?

I går opplevde jeg noe som ikke var noe så veldig særlig for selvfølelsen min. Jeg hadde tatt på meg en rød basic kjole som jeg liker veldig godt. Men jeg viste med meg selv at jeg måte ha en strømpebukse på. Så jeg fant fram en som var helt ny som var kjøpt på Lindex. Jeg hadde hørt på dama i butikken og gått opp en, nesten to størrelser mer enn det jeg bruker til vanlig. For det var lurt sa damen i kassen til meg.
 
Jeg fikk den ikke onkelig på meg, på butikken sklei den ned. Til vanlig bruker jeg størrelse L ? XL i strømpebukse. Men skjønte jo fort nå at skal jeg bruke den type tyne strømpebukser så må jeg fader meg opp i 3XL … Jeg kjente at selvtilliten min fikk en skikkelig stor knekk. At den kampen jeg har sloss for og gå ned fuckings 70kg. Jeg følte at den kampen var så ekstremt bortkasta at jeg har ikke ord en gang.
 
Jeg trudde at Lindex vare en bedrift som liker alle skal type kroppen. Men tydelig vis ikke når det kommer til strømpebuksene sine. Ja, jeg vet at jeg ikke er den minste jenta i landet. Men det er måte på, når man må opp to til tre størrelser fra det som er normalt så er det vel noe veldig feil i denne verden?
 
Heldig vis klarer jeg og riste dette av meg. Men tanken går jo til de som ikke klarer det. Det er akkurat som bedrifter ikke skjønner hva slags problemer de lager hos mennesker med dette de gjøre. De lager syke forestillinger til osen en kropp skal se ut. Er dere ikke enig?
 
#Kroppspress #blogg #hverdag #kroppen #klær #sommer #vår #sol 

LEILIGHET VED SJØEN? JA TAKK!

I går så dro vi på en litt lang kjøretur rundt Nevlunghavn og inn til Stavern. Lang og fin kjøretur i solen. Vi var litt nysgjerrig med at vi alltid kjørte forbi et skilt der det står Sjøparken. Alltid vært litt små nysgjerrig på hva som er der nede.
 
Jeg ble så ekstremt overraska. Jeg ville omtrent ikke reise derfra igjen. Var som en liten landsby på vannet. Jeg kunne så ha bod i en av disse leilighetene hadde det ikke vært for de ekstremt høye bolig prisene så trur jeg nesten vi hadde tatt en vurdering om vi skule flyttet ut til en av disse leilighetene.
 
Tenk hvor herlig det hadde vært og ha sjø utsikt og bo rett ved vannet. Det må være en av de beste tingene og våkne opp til.
 
Men nå må jeg slutte og drømme meg vekk. Ha en fin mandag.
Instagram: Josefine Fevang

#Drømmer #Bolig #Leilighet #Helg #Hverdag #Blogg #Interiør 

NÅR MAN BLIR MERKET SOM DUM

Processed with VSCO with a5 preset
 
Jeg har alltid pleid og se veldig ned på meg slev. Sett på alle feilene med meg selv, alt jeg ikke kunne gjøre, ting jeg ikke kunne … jeg ble så ekstremt påvirket av hva alle andre sa om meg og mente om meg.
 
Det er noe som har satt en ekstrem stor stopper for meg her i livet.
Læreren min på ungdomsskolen fortalte meg alt jeg ikke kunne gjøre i sted for og ha mest mulig fokus på hva jeg kunne. Jeg ble fortalt at jeg måte gå de «enkle» linjene vis jeg noen gang skule ha håp om en jobb og utdanning. For jeg hadde jo dysleksi og veldig store lærevansker.
Jeg ble fortalt av leger at astmaen min og feil bevegelsen jeg har i stemmebåndet mitt gjorde ting så ekstremt vanskelig for meg og kunne være i aktivitet som alle andre. Lærer nektet og ha meg i gymmen på videregående pga dette. Kanskje ikke så rart at jeg sleit med ekstrem angst i forhold til fysisk aktivitet til slutt?!
 
Denne tanke gangen med at alt man sliter med skal sette en stopper for hva man kan eller ønsker her i livet er så feil. Men det er ikke rart vi får den når folk som leger, sykepleiere, lærer, foreldre eller andre mennesker som egentlig skal løfte deg opp og fram her i livet. At disse menneskene kan sette en så ekstremt stopper er helt uvirkelig for meg nå. At jeg lot det påvirke live mitt så lenge som det gjorde.
 
Men i løpet av noen få år så har virkelig alt av tvil om meg selv som andre har påført meg blitt mindre og mindre. Nå føler jeg at jeg kunne klart absolutt alt som jeg ønsker så lenge jeg jobber for det.
 
Så her sitter: 
Dyslektikeren som ble valg ut av 100 mennesker til og få dekt IT utvikler utdanningen. 
Dyslektikeren som tok allmenn som privatist.
Astmatikeren og menneske med feilbevegelse i stemmebåndet som elsker alt av aktiviteter, selv om vinteren er litt problematisk.
Jeg hater virkelig disse merkelappene jeg fikk fra jeg kom til denne verden fram til nå som jeg valgte og rive dem vekk. 
 
Tanken fram over er å skrive litt om Growth mindset som vi jobber mye med på skolen. For dette trur jeg kan hjelpe så mange barn og unge på skolen og ellers videre i livet. For aldri la noen si hva du kan og ikke kan. Du kan så absolutt alt bestemmer deg for. Jeg trur med rette innstiling og med rette mindset så klarer man alt man vil.
 
Instagram: Josefine Fevang

#GrowthMindset #Jobb #Utdanning #Helse #Karriere #Hverdag #Vår #Skole #Personlig #Psykiskhelse

MAI DU ER SÅ SKJØNN…

Processed with VSCO with f2 preset
 
Mai har alt brakt så utrolig mye glede alt selv om vi bare er fire dager inn i denne måneden. Jeg var ikke så klar over hvor mye jeg egentlig hadde gledet meg til denne måneden egentlig. Mai drar så mye med seg. Det er siste måned før sommere, Mai tar med seg fint vær, grønne skoger, varmt vær så vi slipper og kle oss i tykke varme klær som er ekstremt kjedelige. Det er så utrolig mye fint i Mai egentlig tar med seg, masse posetivt. 
Men denne måneden skal jeg: 
 
Bli tanteDette skjede alt 2 mai. Da ble jeg tante til en fin og frisk jente med navn Selma. 
 
GrilleEr ingenting som sier starten på vår og sommer som grill kvelder.
 
17 MaiLitt usikker på hva i skal. Hadde det vært opp til han her hjemme hadde vi bare blitt hjemme. Men jeg skal ihvertfall grille med familien min og spise den obligatoriske 17 mai isen.
 
Vår rengjøring Selv om vi har ganske ny leilighet som vi har bod i siden januar. Så er den faktisk ikke helt pakket ut, og er vel greit og få gjort en god vask av hele leiligheten uansett. Er jo ingenting som en leilighet som lukter reint og godt.
 
Lang helg Noe av det beste jeg fikk vite var at det blir lang, lang helg fra 16 Mai til 22 Mai. Elsker når det blir slike tilfeldig lang helger. For 18 Mai er jo egentlig ikke en fri dag, men en slik fin inneklemt dag. Så lurer på hva vi skal finne på. Kanskje går på en kjempe lang og fin hike. 
 
Denne måneden må jeg også prøve og være litt kreativ pga vi har ekstrem stram økonomi siden jeg ikke har noe inntekt denne måneden. Noe som stresser meg, men som jeg også har klart å tenke at det ordner seg.
 
Sånn ellers så skal jeg bare ta det helt med ro. Ha fokus på tre ting som er først trening, andre skole og tredje er kostholdet mitt.
 
Instagram: Josefine Fevang
 

#Mai #Blogg #Hverdag #Foto #Natur

MIN APRIL

 

OPPTUR

Imagine Dragons i Oslo. Tenger jeg og si mer? Det var en så utrolig syk opplevelse. Er så glad for at vi dro.
 

NEDTUR

At jeg plutselig to dager igjen av denne måneden fikk vite at jeg ikke har noe inntekt før 12 juni.
 

HELSE

Jeg har slitet lenge med utrolig lavt jern, har nå måte starte igjen med jern injeksjoner. Men håper det går greit nå.
Fikk også beskjed om at jeg har for lite jod, vitamin D og fosfor. Er en liten jobb og få alt dette stabilt igjen dessverre, det tar litt tid.
 
TANKER
Jeg har prøvde og holde tankene mine på mest mulig måte positiv. Prøvde og se alt på den positive siden det med økonomi er noe som stresser meg utrolig mye. Men heldig vis så har jeg en veldig positiv mann så jeg fikk omtrent spyd ut tankene mine til ham. Og nå ser vi på dette med og ha litt mindre penger som en fin prøvelse med det å være kreative og fine på ting som er gratis. Så tanken min er at alt vil fikse seg.
 
En annen tanke er om jeg skal starte og ta bilder på mer oppdrags muligheter. Vil mest ha fokus på gravidfotografering, baby og barn, kanskje litt portretter. Men er litt usikker på hvor jeg skal starter. Tok forresten disse bildene av søstera mi denne måneden.
 

INNKJØP

Anine Bing t-shirt fra Gina Tricot og en t-shirt fra Imagine Dragons konserten. Elsker den stilen jeg er på vei til å jobbe med til, love it.
 

TV

Westworld og The Handmaids Tail har vært tv serier jeg har brent i mellom denne måneden. Det var litt for de starta opp igjen nå i slutten av april.
Trudde egentlig at Handmaids Tail var sånn kjedelig treig serie, kunne ikke tatt mer feil egentlig. Anbefaler den veldig.
 

UTDANNING & JOBB

Vi har hat en utrolig spennende to uker på skole med oppdrag for en kunde. Det er så spennende og se et produkt, nettside komme til live med alt vi lærer. Selv om det er ganske mye igjen, så er det så utrolig morsomt. Elsker denne utdanningen jeg tar. Håper bare jeg kommer videre til neste uttak i August.
 
 

MEST LESTE INNLEGG

 
Instagram: Josefine Fevang

#Hverdag #Blogg #April #Foto #Bilder