TAKKNEMLIGHET

I hele dag har jeg prøve og fine ihvertfall en ting jeg har som jeg er takknemlig og glad for. Ikke miss forstå meg, jeg vet jeg har mye bra i livet. Men når ting er som de er nå så klarer jeg bare ikke og ser det. Alt er liksom svart og hvit for meg akkurat nå.
MEN etter å gå hele dagen og prøvde å gjøre denne øvelsen som jeg pleier og gjøre. Og klokka vippet veldig fort over åte og enda ikke funnet en eneste ting. Så kom det en melding på mobilen fra ei veldig god venninne. Jeg merka tårene presset på og tenkte bare takk gudene for vennene mine som vet hva det er og gå imellom det jeg går imellom akkurat nå. Så jeg har endelig funnet to ting jeg kan være takknemlig for i dag. Mine venner og familien min. Jeg vet at jeg kan snu meg til dem for både råd, tips eller bare en varm klem når jeg trenger det. Elsker at jeg har de i live mitt akkurat nå. Trur ikke de er helt klar for hva den lille snappen eller de små melingene har og si noen ganger for meg.

DE FØRSTE VÅRTEGNENE

 

Jeg elsker når snøen endelig forsvinner. Alle de fine vårtegnene som alt kommer fram som disse små gåsungene på Selja. Eller det grønne som plutselig poper fram fra snøen. Det betyr liksom slutten på vinteren og at man kan se framover til det herlige som er i vente. Elsker at disse vårtegnene kommer fram rett etter bursdagen min også, litt ekstra glede.

Flere enn meg som er glad for disse små vårtegnene som kommer fram?!

MIN BURSDAGS KAKE

 

Nå er jeg på vei inn i mitt siste år i 20 årene. Det skal så nytes med kake. Jeg skal fylle det med mange opplevelse og gjøre ting jeg vil. Ha fokus på hvor jeg vil være når jeg runder 30 år.

Jeg har aldri vært noe stor baker dessverre. Føler veldig at det genet hoppet over meg, eller bare ga alt til søstera mi. Men noen ganger slår jeg litt til. Gleder meg så til og smake på denne kaken. Gubben har alt vært bort i kaka og smakt litt på den. Eller var litt til overs når jeg var ferdig og han likte den ekstremt godt virket det som. Så da håper jeg alle andre liker den også.

Men her er hvertfall oppskriften på kaken min.

 

INNGRIDIENSER

4 dl hvetemel

1 dl kako

4 ss maisena mel

1,5 ts vaniljepulver

4 dl sukker

4 ts bakepulver

1 klype salt

170 g romtemperert smør

2,5 dl melk

6 egge hvit

 

FYLL

200 g kremost

3dl kremfløte

0,5 ts vaniljesukker

2 ss melis

2 pk oreo kjeks

 

SLIK GJØRE DU DET

Bland sammen tørre ingredienser i en båle. Bland inn romtemperert smør i omganger slik at det blir en smuldre deig. Visp melk og eggehvitene sammen. Til sett det i omganger slik at det blir en glatt røre.

Smør en 15 cm form og bruke bakepapir i bunden av formen. Sett formene i midten av omen. Men husk og før varm stekeovnen på 175 grader. Stek kaken i 18 – 20 minutter. Sjekk med en pine om kaken er stek imellom.

La kakene kjøles på en rist.

FYLL

Visp fløten og kremfløten inn til krem. Tilsett så vaniljepulver og melis. Rør dette godt sammen.

Knus oreo kjeksene til smuler og bland dem inn i kremen din. Så legger du kremen lagvis imellom kake bunene som er kalde.

Man kan pynte med oreo kjeks eller annen pynt.

 

Håper alle har en kjempe fin lørdag.

7 HERLIGE TING I MARS

Jeg vet at vi alt er veldig langt inn i Mars, eller vi er en uke inn. Men jeg har så mye som jeg har lyst til og gjøre denne måneden. Og litt som jeg føler jeg må. Når jeg da endelig får skrivet det ned så får jeg liksom enda mer klart syn på hva jeg vil med denne måneden.

#1 Planlegge bursdagen min. Det er ingen som liker og bli eldre, MEN dette er siste året i 20 årene. Men jeg har tenkt at jeg skal hvertfall ha en kjempe bra familie bursdag i år.

#2 Feire bursdagen min YEY, siste år i 20 årene. Jeg gleder meg, men på en måte så gruer jeg meg litt også for jeg trudde jeg skule være et helt annet sted i livet enn det jeg er nå. Men jeg elsker også der jeg er nå.

#3 Jobbe hardere på prosjektene mine – Være med hands on når det kommer til de tingen jeg må i forhold til jobb og utdanningen min. Ikke for det jeg må. Men for det jeg synes det er interessant og morsomt.

#4 Ta flere bilder – siden det endelig er vår så føler jeg at det er veldig på tide og ta gleden igjen med å ta bilder.

#5 Mer tid til MEG. Det er litt rart og si for jeg har alltid tid til meg selv. Men jeg lar meg ikke ha onkelig tid til meg selv. Som og dra på kino med Daniel. Så planen min denne måneden er kino og se Caption Marvel.

#6 Turer – Flere turer ute. Jeg savner så ekstremt og gå på turer i skogen. Det er så måten jeg kobler av.

#7 Planlegge handlingen bedre slik at vi kan spare penger egentlig. Denne forrige måneden følget jeg litt ekstra med. Det er utrolig hvor mye penger som egentlig går i butikken. Så nå skal jeg passe enda mer på hva pengen faktisk går til når jeg er i butikken.

På denne tiden i fjord starta jeg på før kurs på skolen. Som jeg ikke angrer noe på at jeg starta med, liker veldig godt det jeg gjøre nå. Så gleder meg så til hvor jeg er mars neste år. Jeg er så glad i og se tilbake på hvor jeg var og hva jeg gjorde denne måneden for et år siden for å se hvor langt jeg har kommet i forhold til målene mine. Flere som liker og gjøre det?!

NÅ STRESSET ALDRI STOPPER!

Helt siden 2019 startet har jeg tenkt mye på å virkelig fyre løs når det kommer til og blogge. Men alle planene jeg hadde for både januar og februar har falt helt vekk egentlig. Året mitt starta ikke så fantastisk bra. Og ja, når man ikke trudde ting kunne bli være så ble de det faktisk.

I det siste har jeg kjent så ekstremt mye på stress og angsten jeg sliter med. Jeg føler virkelig at jeg ikke streker til på verken jobb eller skole, egentlig bare generelt i livet. At det prosjektet jeg jobber skule jeg aldri vært på for jeg er ikke god i det jeg driver med. At alt egentlig er drit og at jeg har valgt helt feil i forhold til utdanning. Det er så mange og tunge følelser akkurat nå. Og litt av problemet er at jeg vet ikke osen jeg skal klare og sortere alle disse følelsene.

Men jeg vil heler ikke gi opp. Jeg vil så vise de det motsatte og vise at faktisk kan programmere. At jeg er god. Jeg har bare holdt på med Vue.js og PHP siden januar. Og nå bygger jeg er fult brukbar app som en bedrift skal ha. Jeg elsker og vise folk og meg selv det motsatt egentlig. Så jeg skal ikke gi opp, selv om hele kroppen og hodet roper at jeg skal kaste inn håndkle og bare gi opp.

Jeg tar gjerne imot tips til osen dere takler stress på jobb og skole.