MINE RUTINER

06.30 

God Morgen 🌄

Jeg er ikke den som bruker lengst tid på morgenen for og være ærlig. Vanlig vis pleier jeg å legge fram klær eller planlegger hva jeg skal ha på meg slikt at jeg ikke trenger og tenke noe på det om morgenen. Er liksom bare stå opp, sminke meg, fikse håret, finne fram øredobber, kle på meg så ferdig. Sikkert mer jeg ikke nevner akkurat nå. Men går veldig fort for og være ærlig.

Frokosten blir vanlig vis inntatt i bilen på vei til enten skole eller jobb for sitter gjerne i kø. Spørs litt på hvilken dag det er også. Jeg er aldri den som setter meg ned for frokost om morgenen. Jeg har aldri pleid og gjøre det. Alltid tatt frokosten i handa når jeg går ut døra på morgenen. Sikkert for jeg synes frokost er så kjedelig.

08.00

Skolen 👩🏼‍💻

Jeg har jobbet mye med et eget prosjekt i det siste. Pluss et case fra en praksisplass jeg prøver og få innen front end utvikling. Så formiddagen og ettermiddagen får for det meste og sette seg inn i asp.net core,  vue.js og enda mer praktiske ting som kan være greit og sette seg inn i når man driver med programmering. Så det første jeg pleier og gjøre er og sette meg ned på morgenen fine ut hva jeg skal prioritere og gjøre den dagen og sette opp en liten to do liste. For hvem elsker ikke og krysse ut ting man gjøre utover dagen. Og når man da går hjem og ser at man har gjort over 10 ting så blir man ganske fornøyd med seg selv egentlig.

Jeg er også veldig flink med pauser vekk fra det jeg holder på med da jeg synes dette er ekstremt viktig for og re starte hodet. Gi det en liten pause fra jobben. Ikke minst for å slappe av. Jeg pleier og bruke noe som heter pomodoro som er effektiv jobbing i 20 minutter også 5 minutter pause. Dette gjøre jeg fire fem ganger før jeg har lunsj. Eller kjører så mange ganger jeg kan før lunsj. Samme gjøre jeg etter lunsj også. Ved og gjøre det så får man liksom en lettere dag. Man blir ikke så mentalt sliten.

 

 

 

16.00

Min ettermiddag 🥘

Elsker den følelsen når jeg går ut fra skolen og vet jeg har hele resten av dagen på meg til og gjøre hva jeg vil. Gjerne så er det og henta mannen på jobb enten tidlig eller på kveldens, spørres veldig på ukene. Så er det og handle før turen går hjem for og lage middag. Elsker tiden etter vi kommer hjem og tilbringe tiden sammen. Enten med gaming, turer, se tv serier eller så enkelt som og spise middag sammen og snakke om osen dagen vår har vært.

Gjerne så bruker jeg også gjerne rundt en time på skole eller egnene prosjekter innen for programmering. Men jeg passer på og prioritere meg tid på kvelden så mye jeg kan. Men meg tid kan være mye forskjellig egentlig. Men jeg synes meg tid er viktig så jeg kan koble av fra hverdagen når jeg trenger det.

 

21.30 

Leggetid 🧭

Dette er nesten høydepunktet mitt for dagen. Jeg pleier og være ganske kjørt rundt halv tid. Eller veldig klar for og legge meg. I det siste har jeg lagt meg gjerne rundt kl ni så jeg kan lese litt. Får rundt en time uten pc, mobil eller nettbrett. Bare koble av helt med en bok. Akkurat nå leser jeg Throne of glass av Sarah J Maas. Litt usikker på hva jeg synes om den, men virker veldig spennende så langt. Men jeg elsker virkelig denne måten og koble av på fra alt av teknologi mass som er nå i hverdagen. Spesielt innen for det yrke jeg har valgt.

Dette er slik dagene mine normalt er med rutiner og slikt. Jeg er dessverre veldig avhengig av mine rutiner siden jeg er et vanemenneske.

Vel håper alle får en fin mandag uansett om du har ferie i dag eller ikke 🐣 Følg meg også gjerne på Instagram her

ANOTHER DAY, ANOTHER INTERVIEW

Høres ut som jeg løper fra intervju til intervju om dagen. Men det gjøre jeg ikke for og si det sånn. Men i dag var på et intervju hos en IT bedrift som gjøre noe litt annet en det jeg trudde med en gang jeg hørte navnet. De driver med online begravelses tjenester. Tydelig vis et veldig hot marked fant jeg ut. Det man lager er nettsider til begravelsesbyråer, minnne sider og litt annet. Jeg var på intervjue for og kunne være der så læring innen for front end. Så håper veldig at dette går min vei.

Ting gikk nemlig litt dårlig i den tidligere praksisplassen min. Eller ikke dårlig i den forstand, det var et koselig sted og være. Men det er mer at de ikke holdte på med det jeg holder på med. Og da passer det jo ikke i det hele tatt med de tingene jeg skal lære og holder på med. Men nå får jeg hvertfall et nytt forsøk på og holde på med noe jeg liker veldig godt.

Så fram til jeg hører noe så skal jeg jobbe med bilde biblioteket mitt, eller bilde siden min. Den begynner og ta bra form med tanke på at jeg starta på mandag og jeg er ganske ny til asp.net core men det morsomt og se hvordan ting henger sammen og hvordan ting funker.

HVORDAN SNU NEGATIVT HUMØR TIL POSITIVT HUMØR

I det siste har jeg hat en helt forferdelig humørsvingninger. Jeg har merket flere ganger at jeg er på vei nedover. Jeg fikk rett og slett beskjed av legen at jeg er deprimert. Hater det ordet noe så veldig. Men det første jeg tenkte, greit dette er det jeg har og jobbe med, jeg er deprimert, hva kan jeg gjøre med det?

 

# Husk hvem som bestemmer

Jeg tur dette er et av de triksene jeg bruker aller mest. Når jeg havner på det laveste, eller merker jeg er veldig fort på vei ned ditt. Minner jeg på meg selv flere ganger i løpet av dagen at jeg bestemmer, jeg styrer tankene mine, jeg prøver og huske hva jeg faktisk kan gjøre noe med og hva jeg ikke kan gjøre noe med.

Bare husk at det er DU som bestemmer. DU er sjefen!

 

# Husk at det kan altid bli være

Dette høres kanskje ille ut. Men noen ganger kan faktisk ting bli være en det som det allerede det er. Som vi du punkterer og må ringe etter hjelp. Kunne vært være for du kunne ha kræsjet. Det er så mage ting som kunne vært være enn det som det allerede er.

 

# Se på hva som faktisk gjøre deg lykkelig

Dette er no jeg anbefaler alle uansett. Dette er et fint øvelse om du sliter med noe negativitet eller ikke. Det hender jeg gjøre det flere ganger i løpet av dagen bare for og minne meg på hvor bra jeg har det. Og hva som faktisk betyr noe for meg akkurat nå.

 

# Ta deg noen minutter

For og bare puste eller for å bare gråte litt vis du trenger det. Noen ganger kan det hjelpe og fjerne fokuset fra det som drar deg ned i noen minutter. Ha heler fokuset i noen minutter på noe annet. Ofte så hjelper faktisk dette.

 

# Vær aktiv

Beste medisinen for psyken faktisk. Jeg er på mitt aller beste på våren, sommeren og høsten da jeg kan gå på lange turer i skogen. Dette fungere så mye bedre enn alt annet. Ja det er tungt og komme seg ut. Men når dette blir en vanne så er det så ekstremt deilig. Og man merker faktisk at det hjelper.

 

# Snak med noen

Dette er så viktig. Føler du at det er noe mer enn bare og være nedenfor så vær så snill og søk hjelp. Jeg har selv søket hjelp så mange ganger nå. Spesielt når jeg merker at jeg er på vei inn i en sårbar periode. Akkurat nå venter jeg på og få en psykolog igjen for jeg har en del jeg må sortere ut som tar meg igjen rett og slett. Ting jeg trudde jeg var ferdig med. Jeg er veldig klar for bli ferdig med det nå så jeg faktisk kan leve.

Hva pleier dere og gjøre for og snu humøret fra negative til det positivet?!

I APRIL SKAL JEG

# Ha en super fin påske. Vis det er noe jeg virkelig ser fram til nå så er det påsken og fjellet. Bare koble helt av og ikke gjøre noe. Gleder meg.

 

# Bli bedre i C#. Eller .NET core. Jeg skal i gang med et eget prosjekt som jeg skal bruke denne måneden på har jeg tenkte. Eller komme mest mulig langt på denne måneden. Elsker og holde på med programmering. Det er en helt annet måte og være kreativ på.

# Prøve og vri de negative tankene til noe mer positivt.  I det siste har jeg slitet veldig med automatiske negative tanker. De har ført til stress og en del angst. Noe jeg vet jeg må få gjort noe med. Så jeg har alt starta med noe, men jeg vet at jeg kommer til og måte å gjøre noe mer en det jeg gjøre nå.

 

# Være flinkere til og ta vare på hobbyene mine. For det er noe jeg virkelig ikke har vært flink til i år. Foto har havnet helt bakerst i rekken. Men nå skal jeg virkelig ta det opp igjen.

# Vær med tante barnet mitt en hele dag. Det har jeg tenkt til å gjøre mandagen i påsken. Da skal jeg stele henne og bare kose masse. Det skal bli over kosing. Elsker og være sammen med henne.

 

# Teste ut noe jeg aldri har gjort før.

Det har jeg vel dele vis gjort alt. Men skal teste det noen flere ganger før jeg forteller noe. Men kan si at det er veldig avslappende.

 

Noen andre som har noe de ser fram til denne måneden? Selv om jeg trur de fleste er som meg. Ser mest fram til påsken.

FØR SMAK AV PÅSKEN

 

Forrigg helg så fikk vi skikkelig smaken av hva påske fjellet vil si i år. Merket jeg virkelig gleder meg til påskene. Nyte fjellet, solen og den lille snøen som er igjen. Ble overraska over hvor lite snø det faktisk er igjen på fjellet. Men jeg skal ikke gjøre noe annet enn sove til jeg våkner, spise forhåpentlig vis grill mat, jobbe litt med egnene prosjekter, kanskje bruke tid på litt fotografering og ikke minst tilbringe en del tid med tante barne mitt og familie.

 

Ting har virkelig blitt snudd en hel god del på hodet i det siste i forhold til jobb og skole. Så det skal bli veldig deilig og få muligheten til å slappe av og bare nyte det og ha fri. Koble av litt fra alle bekymringer.

 

Er det flere som gleder seg til det deilige påske fjellet i år?!