TECH FRIDAY – CYBERWAREFARE

Så dette er tech friday. Så jeg vil gjerne anbefale dere en absolutte bra dokumentar vis du er interessert i teknolog.

Dette er en dokumentar man så burde sette av litt tid og se på. Den handler om hackere, myndighets personer og … for å undersøke økosystemet som tilhører den det nye vi står oven for innen tech … Cyberwarfare.

 

Den første sesongen tar for seg en hel del som har skjedd som et cyberangrep mot et iransk kjernekraftverk, The Sony hackingen tilbake i 2014, hvem anonymous er, Google hackingen i 2010, Amerikas elite hacking force, krigen i mellom Anonymouse og. Isis, zerodays og mye annet man ikke kanskje er helt klar over foregår inn i verden. Sårbarheten vi kanskje ikke er så klar over vi har i de dagligdagse teknologiene vi bruker og hvordan disse kan brukes mot oss igjen.

Så dere burde absolutt sette av tid til og se denne dokumentaren. Vis du er inn i slike ting. Det er dessverre bare en sesong tilgjengelig på sumo. Men det er en sesong to også. Så håper den kommer om ikke så altfor lenge.

 

Jeg klarer ikke å velge en episode jeg liker best. Men jeg er veldig interessert i de som hadde om Anonymouse. Og bare alt jeg ikke var klar over hadde skjedd. Og at det faktisk slik at vi vil kanskje ikke oppleve en fysisk krig, men kanskje en cyberkrig som noen sier alt er i gang.

 

Har du sett denne dokumentaren eller en anen som du gjerne vil anbefale? 

NÅR ALT BLIR SNUDD PÅ HODET

 

Forrige uke var egentlig ganske rar for meg og jeg har brukt en del tid og samle meg litt igjen. For forrige onsdag fikk jeg en beskjed som jeg hadde venta på en stund nå. Jeg viste at den kom til å bli delvis tung og få, men at det også kom til og gå helt fint og at det kan kun komme noe positivt ut av det. Men følelsesmessig så ble det som en veldig voldsom karusell den dagen.

 

Dagen etter så får jeg en mail helt ut av det blå, som jeg kan fortelle om senere når jeg er klar. Det snudde helle følelse spektre mitt opp ned igjen, fra det negative til noe veldig positivt. Noe som gir meg en stor sjanse.

Så er det en ting forrige uke lærte meg er at det kan bli veldig store kontraster imellom dagene noen ganger og det er viktig å huske når man er litt nedenfor. At ja en dag, en time eller fem minutter kan være vonde og såre, mens dagene etter eller etter noen timer så kan man få noe som er så positivt i live sitt at man ikke vil gi opp.

 

Det er jo denne kontrasten som gjøre at vi klarer å skille imellom det vonde og det gode i livet.  

WISHES FROM MONKI

Belted shirt dress – 400kr |Oversized faux coat – 700kr |Ruffle hem skirt – 300kr |Belted shirt dress – 250kr

Så jeg er en av dem som virkelig har falt for merket Monki. Det eneste som er kjedelig er at det er veldig få butikker i Norge, men heldig vis for ikke så lenge siden så starta dem med og sende til Norge. Noe som gjorde meg ekstremt lykke for og si det mildt. Det har alt vært noen pakker som har kommet i posten. Men akkurat nå så drømmer jeg om disse fire tingene. Har alltid hatt lyst på en oversized faux jakke. Og det svarte skjørte der bare sa “bestill meg hjem til deg du! Jeg vil være perfekt i skape ditt”.

En annen ting jeg også har lagt merke til med klærne derfra er at de ikke er så små i størrelsen. De føles mye mer normale en noe av det andre som forskjellige butikker har. 

Jeg anbefaler virkelig denne butikken. Man slipper og føle seg som dritt etter og ha prøvd klærne for de passer veldig fint.

Ha en fin torsdag videre! Husk at helgen er rett rundt hjørnet.

HVORFOR JEG STARTA MED PROGRAMMERING

MEG OG TECH

—————————
Jeg har alltid vært en gamer og vært veldig interessert i teknologi fra veldig tidlig tenårene. Alltid hatt lyst til å lære meg mer om det enn bare spille eller se på nettet og synes at alt er fint og flott. Men det har liksom alltid blitt i tankene, aldri gjort noe med det, aldri tenkt i de banene at man faktisk kan lage seg en karriere innen det. Har alltid trudd at man må være en topp student, bare seksere. At jeg som har dysleksi og som nesten ikke kan mate kan få en karriere innenfor teknologi har jo virkelig vært en av de fjerneste og villeste tankene jeg noen gang har kunnet forestille meg. Jeg fikk aldri den oppmuntringa på skolen til og gå for det jeg ville, men heler ta de mer sikrere valgene for jeg kom jo aldri til og klare noe.

 

 

Men hele grunnen til at jeg startet med programmering er egentlig helt tilfeldig. Jeg ble tilbud en skoleplass på en skole som heter Get Academy i Larvik. Først var jeg veldig på om det egentlig var noe for meg, for det virka så ekstremt vanskelig. Men etter å ha prøvde inntaksprøven og etter å ha fått ekstremt mye oppmuntring til at jeg kom til og klare dette kjempe bra. Tenkte jeg litt som Pippi egentlig, litt sånn dette har jeg aldri gjort før, så dette klarer jeg helt sikkert.

Så Mars 2018 begynte jeg på Start It som er første delen av utdanningen. Her lærer man CSS, html og JavaScript. Ved siden av dette så hadde vi også et kunde prosjekt vi jobbet med så vi var også innom en del firebasse som er google sis egen database løsning.

 

 

August 2018 starta jeg på GET It som da er liksom hoved utdanningen. Der lærer man enda mer frontend men også en del backend. Fokuset er egentlig på Asp.Net Core. Men i mitt tilfelle havnet jeg innom PHP også siden jeg var en kort periode på en praksisplass som ville at jeg skule bruke PHP som backend språk.

Jeg brukte også en del tid på og lære meg Vue.js også. Det er et JavaScript-rammeverk.

Det ene og halve året jeg gikk på skolen så lærte jeg så utrolig mye om programmering, men ikke minst om meg selv. Jeg lærer jo også enda. Innenfor programmering så går man aldri tom for ting og lære seg.

 

Jeg angrer ikke for at jeg starta på denne utdanningen. Og nå gleder jeg meg bare så ekstremt til og få en jobb innenfor programmering. Dette er noe jeg trur at jeg kan gjøre det utrolig bra inn i.

Har du noen gang starta på noe du har vært ekstremt skeptisk for, men som har vist seg og være mer en perfekt for deg?

NYTT I SKO GARDEROBEN

Tanjun Nike

Altså … se så utrolig søte sko som kom i posten her om dagen. Da jeg så dem på GetInspired.no så ble det neste som at hjertet gjorde et ekstra hopp og jeg viste at disse måte komme hjem til meg litt fort. Å tror dere ikke de gjorde det da. Fikk beskjed om at pakka var sendt på mandag, og tirsdagen fikk jeg hentemelding om at skoene mine hadde komme på mitt lokale postkontor. Jeg var ikke treg med og reise å hente dem.

Jeg vet at det ikke er typiske høst og vinter sko egentlig. Og at jeg må være forsiktig så de ikke går i stykker med en gang grunnet av møkk. Men det er de perfekte vår og sommer sko. Og det er jo noen litt igjen av sommeren for å være litt optimist. Men de gir også god støtte siden jeg sliter litt med skjeve fotblader når jeg går. Men å jeg er så veldig fornøyd med de nye Nike skoa mine..

Er dere ikke enige at de er fine?

DENNE MÅNEDEN … JULI

Hei og god Mandag. Håper alle hadde en fin helg. Selv om vi er ganske lang ut i August, eller er kanskje ikke så langt ut i august, så er det ikke for sent for en liten Juli oppdatering.

Opplevelse – Juli var mange fine ting som skjedde. Eller vi hadde jo ferie og da skjer det jo alltid mye fint. Men denne ferien for meg ble så utrolig fin. Det var første sommer familie ferie med tantebarna mitt Selma. Vi var i dyreparken i Kristiansand og vi koset oss så ekstremt mye.

Men vi var også på food truck festival, Stavern Festivalen og en skikkelig koselig familie grilling. Jeg har virkelig bare lat bloggen og instagram ligget i hele ferie. Selv om det har blitt litt oppdateringer her og der. Blir jo litt inspirert av ferie.

Innlegg – Mest leste innlegget denne måneden var STAVERNFESTIVALEN 2019. Er så glad i denne festivalen. Men merker jo så klart at det er litt mer slitsomt enn for fem år siden.

Tanker –  Mine tanker har gått mest til at jeg er så rastløs for jeg vil så ha en jobb og gå til. Delta i det sosiale som en jobb bidrar til. Og ikke minst en jobb der jeg kan gjøre noe jeg virkelig liksom som programmering. Jeg vil så bruke det jeg har lært på skolen det siste året. Jeg har så ekstremt stor arbeidslyst at det fører til veldig rastløshet.

Nedtur – Vel det må jo være at jeg har søkt på jobber. Og vel ikke noe respons enda. Så jeg må job bare jobbe med det mentale og ikke gi opp med søkingen. For jeg vet jo at det bare har gått en måned. Det kan fort gå veldig lang tid. Men det er lov og håpe og krysse fingrene det man kan for og få en jobb litt fort.

Serier – Vet ikke helt om jeg skal le eller ikke men akkurat nå så går det i Chicago P.D på Viaplay. Så nå har jeg sett i mellom MED og Fire. Så når jeg er ferdig med den serien er jeg ekstremt usikker på hva jeg skal se for noe videre. Så noen som har noen tips til en bra sere på viaplay, netflix, sumo eller HBO?

Favoritt- bilde

Dette er av tante barne mitt Selma og mannen min Daniel. Han er så ekstremt flink som onkel. Er så veldig glad i dette bilde.

Osen var deres Juli måned?

MIN AUGUST

 

Da var vi godt i gang med August alt. Så langt denne måneden har jeg ligget rett ut med en skikkelig influensa som endelig etter en og halv uke begynner og gi slipp. Noe som betyr at jeg endelig orker og gjøre litt mer enn og bare sove, spise og se på tv.

Men jeg er veldig glad i starten på nye måneder det betyr at jeg kan sette nye mål for meg selv. Jeg kan forsette med mål jeg alt er i gang med, men man kan på en måte null stille seg litt. Noe som kan være greit når man har en dårlig måned, uker eller føler at man ikke klarte og nå måle sitt på den beste måten.

5 Ting jeg skal slutte med denne måneden

    1. Prøver å glede alle
    2. Frykter forandring
    3. Leve i fortiden
    4. Trykker meg selv ned
    5. Overtenke

 

Så jeg skal prøve og slutte med disse fem tingene for jeg er ekstremt flink til og overtenke ting. Og det er ikke så bra med tanke på mental helsen som alle har og burde jobbe litt med innimellom. Alle har noe drit som har lurt seg inn i minnet. 

Jeg skal også prøve og få ned mest mulig timer med programmering mest for det er noe jeg er veldig glad i og holde på med. 

Hva skal du jobbe med i August? 

Dere for ha en fin onsdag!