NÅR DET REGNER

Dessverre så er det melding ekstremt dårlig vær denne helgen. Men frukt ikke for det er alltid noe man kan gjøre. Det eneste jeg har planer om denne helgen er en tur til foreldrene mine. Har ikke vært der denne uka siden vi kom hjem. Men jeg har også andre ting jeg har tenkt og gjøre. Noen av de tingene er så klart lagt til på listen.  

 

 

👩‍💻 Programmere. Dette er en av mine yndlings ting for tiden og gjøre. Så nå prøver jeg og gå gjort ferdig noen prosjekter. Komme på noen prosjekter som jeg kan sende til bedrifter.

📺 Se tv serier. Det er så utrolig mange bra tv serier jeg vil se nå. Akkurat nå har jeg sett ferdig unbelievable på netflix. Det er en av de bedre tv seriene jeg har sett på lenge.

✍🏻 Skrive. Kanskje et blogg innlegg, tutorial på noe du liker og holde på med, en tekst med en historie som har bygget seg opp innvendig … jeg har så mange ider jeg har tenkt og skrive. Men aldri setter av tid til. Men nå som det er så dårlig vær. Kanskje jeg skal sette av litt skrive tid til meg selv.

🎬 Se film. Hello ligger jo så utrolig mye bra det ute. Er jo bare å velge og vrake imellom hva man vil se. Jeg har noen jeg har tenkt og se i helgen. Så kanskje jeg skal kjøre et lite tips greier på Instagram story mens jeg ser dem.

🎮 Gaming. Skru på pc eller PlayStation og fin deg et spill. Det er så mange bra spill jeg kan anbefale. Men akkurat nå går det i Sims 4. Men dette er garantert en av min yndlings ting og gjøre når det regner.

🧹 Gjøre litt ekstra reint og rydde. Selv om det er noe jeg ikke er så ekstremt glad i så er det jo greit og få gjort noen små ting. Som vaske soverommet, rydde pc rommet. Vi har så mye ting som bare er plassert inn steder som vi aldri har ryddet i.

🥗 Lage en ekstra god middag, som kanskje tar litt ekstra lang tid.

📖 Lese en god bok. Akkurat nå holder jeg på med en boksere som heter a court of thron and roses. Jeg er på nest siste bok som har kommet. Og jeg må innrømme at jeg prøver og utsette det mest mulig og bli ferdig med den for den er så bra. Jeg vil ikke bli ferdig.

💆🏻‍♀️ Kanskje litt ekstra tid på deg selv. En ekstra lang dusj, en hår kur, ansiktsmaske og litt farge negler.

 

Kanskje det er noe du har utsatt lenge nå som du kan få gjort. Jeg vet ihvertfall hva jeg skal bruke helgen på og det er ferdig stille prosjekter og slappe av. Noen som har noe tips til hva man kan gjøre når det regner ute?

TECH THURSDAY- NYTT FRA LOGITECH

Mine to små nye som jeg bare må vise dere. For en stund siden investerte jeg i nytt tastatur og mus fra Logitech. Jeg har alltid likt dette merket når det har kommet til pc utstyr men nå måte jeg få testet dette. Som programmer så er man veldig avhengig av godt og behagelig utstyr til pcen. Så etter litt om og men, litt titting og snoking rundt på nett og bittuker fant jeg endelig noe som falt i smak og som virket interessant og teste ut.

Jeg er så ekstremt fornøyd med dette tastaturet.

Det lille hjulet på tastaturet er en kreative bryter som man kan tilpasse appen man bruker. Som for eksempel lighetroom. Så man kan gi direkte tilgang til de bestemte funksjonen på det man holder på med. Den er berørende følsom. Man bare taper på den så hopper den i mellom funksjonene, som for eksempel lysstyrke, så vrir man på hjulet og da stiller man lyset opp og ned.

 

Det er også belysning på det. Jeg synes ihvertfall at tastaturet er behagelig og skrive på. Noe som er ekstremt viktig for meg.

 

Prisen er 1990 på  dette og kan kjøpes her.

Logitech

 

Logitech

Elsker denne musa. Man kan bruke den på opptil tre datamaskiner. Den er behagelig og bruke. Den kan brukes på både Apple og Windows. Den har til og med hurtigladning. Men jeg må helt ærlig si at det som er aller viktigst for meg er at den behagelig og bruke. Spesielt når man sitter foran pc i flere timer om dagen og jobber. Da er både tastatur og mus ekstremt viktig for og få en behagelig arbeidsdag.

Jeg ville bare tipse dere om disse to fine fra Logitech produkter som dere absolutt burde få testet ut. 

DET Å VÆRE ARBEIDSLEDIG

 

Så etter jeg var ferdig på skolen i juni hadde jeg en måned med etterlengtet ferie før den store jobb jakten startet var i gang. Og er det en ting jeg har skjønt nå etter bare en måned på jobbmarkedet er at det er ekstremt tungt og søke jobb. Jeg har så utrolig stor forståelse at folk blir deprimerte og får angst av denne prosessen. Den er jo også så ekstremt nervepirrende. Og ikke minst er det så lett og rote seg vekk med og skrive CV og Søknaden. Som at ikke det er nok når man søker på utvikler jobber så skal man jo også ha en portefølje på toppen av det igjen. Så jeg må jo også få meg en hjemmeside.

 

Er det rart folk gir litt opp når det kommer til å søke jobb … nei er ikke det. At folk blir ekstremt demotivert … nei det er det ikke. Jeg bare kjenner på hele meg at det er jo en jobb i seg selv og var arbeidsledig eller jobb søker som det så fint blir kaldt også. Men jeg vet jo så klart at helt til slutt så vil det lønne seg. Jeg vil få den jobben jeg er på jakt etter, den jobben jeg vet jeg kan gjøre det bra i, den jobben jeg drømmer om som vil drive meg. Jeg må bare ha tålmodig hetter og heler snu det negative til det mer positive. Tenke at alle de som sier nei, vel det er syn for dem at de går glipp av en super medarbeider.

 

Vel dette var litt onsdags babling fra min side. Jeg vil vel egentlig bare si at jeg måler ekstremt med dere som er på jakt etter en jobb, men står litt fast. Det er lov og være lei seg og oppgitt, det er lov og ha lyst til og gi opp. Men snakk med noen om det. For vet dere, det hjelper å snakke om det og sette ord på det. Det er tungt og være arbeidsledig faktisk, mer en det man aner.

 

Men ha en fin uke. Ikke lenge igjen til helg så hold ut. 

HVA JEG MÅ, HAR LYST TIL OG HVA JEG SKAL DENNE UKEN HER

God Mandag

Håper alle hadde en fin helg og er delvis klar for denne uken? Jeg tør og påstå at jeg har en ganske klar plan for hva jeg skal gjøre, hva jeg må gjøre og hva jeg har lyst til og gjøre.

Som at det jeg skal gjøre denne uken her er:

Er og ha fokus på fremtiden min. Jeg skal bygge opp prosjekter og jeg skal finpusse JavaScript kunnskapen min.

Hva jeg må gjøre:

Jeg må søke jobber. Jobbe med prosjekter, gjerne gjøre ferdig to av dem + portofolioen min som jeg må få opp i løpet av denne uken. Og jeg må finpusse mine kunnskaper når det kommer til de tingene jeg ikke helt har klart og skjønne når det kommer til JavaScript. Så jeg har faktisk laget meg en slags timeplan jeg skal prøve og følge.

Hva jeg har lyst til og gjøre. Som jeg skal gjøre litt av:

Det jeg har mest lyst til er jo så klart og bli super god på JavaScript. Jeg skal så ut og trene litt eller gå meg turer. Jeg skal prøve og nå rundt tre turer for og lufte hodet. For når man sitter inne og bare jobber så blir hodene ganske tunge etter hvert.

Så mitt spørsmål til deg er hva skal du gjøre denne ukene, hva MÅ du gjøre og hva har du veldig lyst til og gjøre. Så vil jeg at du skal prioritere en ting fra den listen. For selv om det er ting vi MÅ gjøre så er det også veldig lurt og gjøre noe man har veldig lyst til og gjøre også.

Ha en fin uke alle sammen.

A COURT OF BOOKS

Reklame | Adlibris

Nå tenkte jeg at jeg skule komme med en anbefaling på en bokserie som jeg har totalt forelska meg i. jeg er litt usikker på hva hele serien heter egentlig. Jeg trur faktisk ikke den har noe navn. Men den består av tre bøker og en slags novelle bok. Men disse er skrivet av Sarah J. Maas. Hun har også en annen bok serie jeg skal gi meg ut på etter jeg er ferdig med denne om Feryre, Tamlin og Rhaysand.

 

 

A court of thorns and roses

Når nittenårige jegeren Feyre drepen en ulv i skogen, et beist lignende dyr dukker opp og krever en straff for drapet på ulven. Hun blir dratt til et annet land magisk land som hun kun kjenner til igjennom legender fra hennes forfedrene. Ferye oppdager at hennes fanger er ikke et beist, men Tamlin, en av dødeligste, udødelige fene som en gang regjerte deres verden, menneske verden. Og han er også en av High Lordene av Prythian.

Mens hun bor i herskapshuset hans forandrer følelsene hennes mot beistet Tamlin fra iskaldt til en brennende lidenskapelig kjærlighet som brenner gjennom hver eneste løgn og advarsel hun noen gang har fått om de vakre, men farlige verdenen til fene. Men en skygge av ondskap vokser over landet og Feyre må fine en måte og stoppe den på … ellers vil hele Prythian gå under, med Tamlin i den.

 

 

A court of mist and fury og A court of wings and ruin, uten å avsløre noe, er ekstremt spennende. Jeg har veldig store problemer med å legge dem fra meg til tider. Det er så utrolig mye historie i disse, en hel verden man bare kan forsvinne inn i nå i høst. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal sammenligne den med. Men første boka er litt sånn skjønnheten og udyret. Mens resten er en slags blanding av George R.R Martin, pluss litt Fifty shades. Og karakterene er skrivet så bra, alt av dialog og beskrivelser en virkelig til og ta på noen ganger.

 

A Court of Throns and Roses // A Court of Mist and Furry // A Court of Wings and Ruin

 

Det er også gitt ut en novelle, A court of frost and starlight som jeg så skal få handa mi på snart. Og det er planlagt en bok som skal komme i 2020 og etter det enda to bøker til. Jeg kan nesten ikke vente til de neste bøkene kommer. 

MIN SOMMER I 2019

Jeg har veldig lyst til og si happy første september. Men er jo andre september så blir litt feil kanskje. Men dere nå er vi i en av mine yndlings årstider som er høsten. Elsker høsten, ullgensere, alle fargene, boots, den kalde lufta om morgenen … det er så mye fint med høsten. Men sommeren er jo også klart en av mine yndlings årstider. Og jeg har virkelig kost meg denne sommeren og i August. 

 

Juni var siste måneden før skole var ferdig. Noe jeg både var glad for, men også noe jeg tok mye tyngre enn det jeg trudde jeg skule gjøre. Men ble ganske greit avsluttet med en tur til Oslo på NDC konferansen. Jeg hadde gledet meg veldig til en natt alene i Oslo. Men jeg ble ekstremt glad når mannen min dukka opp for og være sammen med meg i Oslo. En liten overraskelse date night og en fin feiring for at vi har vært gift i 6 år. Og pappa ble 60. Så det ble et stort og koselig selskap for ham også.

Juli gikk utrolig fort for meg. Plutselig hadde jeg ferie, mannen min hadde ferie. Og før jeg rakk å tenke så var det tide for stavernfestivalen. Fjerde året på rad for oss. Jeg sier alltid at jeg ikke skal enste år, men ender opp og reise uansett vært år.

Vi dro på Selmas første sommer familie ferie til dyreparken. Vi fikk tilbringe veldig mye tid med henne som er noe av det beste jeg vet. Og noe av det beste mannen min vet om også. Det er jeg 100% sikker på.

 

August var vel en av de måneden der jeg ikke hadde stor og fylle tiden min med. Noe jeg ikke er stort glad for. For kjenner jeg snart går veldig rundt meg selv. Men vi var en tur hos svigerforeldrene mine, som er alltid like deilig vær gang. For da kommer vi oss litt vekk fra det daglige. Vi hadde besøk av Selma så klart, henta ho i barnehagen, gikk sammen med oss ned til bestemor for å feire bursdag. Eller ho gikk ikke så mye. Men var en koselig tur for det om.

Men nå er jeg klar for september og høst. Selv om det ikke gjøre noe om at det er litt sommer igjen. Men veldig klar for høst luften og alle fargene. Noe annet jeg må også er og få opp programmerings timene mine for og bli bedre i det jeg gjøre. Prøve og få flere prosjekter ut.

Men ja ha en kjempe fin uke dere. Og håper høsten deres blir like fin som jeg planlegger å gjøre min.