SKIKKELIG BLÅMANDAG

 

Noen ganger så glemmer jeg hvor fort en helg, en uke kan egentlig gå forbi. Denne uka her starta ikke så godt for og si det sånn. Alt i dag har jeg klart å ødelegge en kjele da jeg kokte litt ris til lunsj. Også brant jeg handa mi på noe saus jeg laget. Så på toppen av det så klarte jeg og svi i stykker en kjele. Men heldig vis så må den bare byttes ut.  Det er liksom den mest perfekte starten for en kjempe super fin uke kjenner jeg. Heldig vis så ble det akkurat noe skade på handa mi. Det gjøre heldig vis bare litt vondt akkurat nå, litt sår hud. Men det overlever mann. 

 

Så jeg håper at denne uka kan bli litt bedre enn den starta.  Jeg har en del programmering jeg skal ta igjen, jobber jeg skal søke og forhåpentlig vis kanskje få en av dem. For alt jeg skule få gjort denne helgen forsvant ganske fort ut døra når jeg ente opp med og være barnevakt for tantebarnet mitt hele lørdagen. Og søndagen gikk til skikkelig nerding av den nye tilleggspakken til The Sims 4 studentliv. Så denne uken må jeg virkelig bare sette inn enda bedre og mer innsats på prosjektene mine, kanskje til og med dele noen av dem med dere. 

 

Vel håper alle for en kjempe fin uke og at deres mandag starta kanskje litt bedre enn det min gjorde.  

 

OGSÅ KOM JULEN

 

Flere en meg som fikk seg en liten start på julestemningen i dag med alt av snøen som kom i går og i natt? Jeg ble så ivrig at jeg faktisk starta på julevasken i dag. Fikk ikke gjort så mye, men fikk gjort noe ihvertfall. Så nå er vinduene i stua og kjøkkenet pusset, vinduskarmer vasket og ikke minst små ting. Gleder meg så til og få pyntet her til jul i slutten av denne måneden her. Men merker at det blir en liten tyvstart akkurat nå 🎄

 

 

Disse julekulene kjøpte jeg i helgen i Oslo på kremmerhuset. Elsker julekulene de har der. Er alltid noen nye og fine hvert eneste år. Mens pepperkake formene er fra HM Home. De også har jo ekstremt mange fine ting vært år. 

Gleder meg til og pynte skikkelig til jul om noen få uker. 

 

DENNE UKENE PÅ BLOGGEN #45

Ukens tech friday var et innlegg om imposter syndromet som jeg og veldig mange sliter med. Det går ut på at man ikke føler at man er bra nok i det man holder på med innen for jobb eller studie. Kanskje også i andre deler av livet sitt også. Men hvordan skal man komme seg ut av det? her er 6 tips på osen man kan forminske dette syndromet på et vis. 

TECH FRIDAY: IMPOSTER SYNDROME

 

Jeg har tidligere skrivet at og være arbeidsledig ikke er lett. Det og søke jobb vær dag er ingen spøk og akkurat nå så går det faktisk ganske utover selvbilde mitt og hvordan jeg har det med meg selv. Jeg bare håper at det snart er noen som vil satse på meg også som utvikler. 

NÅ JOBBSØKINGEN GÅR UTOVER SELVBILDE

 

Nå som eksamenstiden for mange er i gang så er det så ekstremt viktig og huske på disse 7 tingene. Hvorfor du starta, hvem du gjøre det for og ikke minst ikke gi opp nå. Kanskje man også trenger disse tipsene også uansett hva man driver med. Kanskje det har blitt litt tyngre og gå på jobb eller noe. Men som sagt husk hvorfor du starta. 

DETTE ER VIKTIG OG HUSKE PÅ

 

Håper dere alle har en fin Søndags kveld.

TECH THURSDAY: IMPOSTER SYNDROME

Noe jeg hørte veldig tidlig og ofte om når jeg starta med programmering i 2017 var noe de kalte for Imposter syndromer. Jeg lo litt av det og tenkte jaja det er joe mye rart i alle yrker. Men nå som jeg har holdt på en stund med dette og lært meg en god del så skjønner jeg mer og mer hva det er snakk om.

 

Så hva er nå dette syndromet tenker du. Vel det har noe med at man tviler på seg selv, føler seg utilstrekkelig, forutsetter at du ikke er god nok til å gjøre det du holder på med. Dette trur jeg kan forekommer innenfor alle yrker. Men det er tydelig vis veldig hyppig i programmerings verden. Jeg merker at jeg kjenner på dette stort sett vær dag egentlig. Eller kanskje ikke vær dag, men ganske ofte når jeg skal snakke om programmering til andre eller skal bevise hva jeg kan.

Imposter syndromet ødelegger for kreativiteten din, forårsaker lammelse og hemmer suksessen. Det er på tide og kommer seg over dette, er dere ikke enige?

 

  1. Alle andre prøver også å fine ut av det.

Ikke se på andre og anta at de har funnet ut av noe du ikke har funnet ut av. Men akkurat som deg prøver de å fine ut av måter og forbedre seg på. Menneskene som ikke prøver å «finne ut av det» er de som ikke går framover. Så ikke vær den personen, kom deg fremover.  

  1. Ikke sammenlign svakheten din med andres styrker.

Dette er vanlig. Vi er veldig klar over våre feil og vi beundrer alltid alle andres styrker og prestasjoner. Dette får oss til å føle oss utilstrekkelig. Men stedet sammenligner styrkene dine med svakhetene. Eller ikke sammenlign deg i det hele tatt med andre.

  1. Du er bedre enn du selv tror.

De fleste føler seg utilstrekkelig. Slutt med det. Du er så mye bedre en du tror. Du har jobbet hardt for å bli den du er. Tenk heler på hvor langt du har kommet.

  1. Sammenlign deg selv med hvor du var for ett år siden.

Ikke sammenlign deg med hvor langt du var i går. Vekst kan ikke måles med dager. Men du kan se vekst og bedring over tid. Begynn å mål fremdriften over lengre tid, ikke kortere tid.

  1. 99,9% av tiden vet du mer enn det klienten gjøre.

Hvis ikke du vet mer en klienten din, ville de ikke bet deg om hjelp. Ikke vær red for å dele ideene dine og gi dem støtten de trenger.

  1. Den eneste forskjellen mellom deg og menneskene som lykkes, er at de ikke lar frykten for å mislykkes hindre dem i å prøve.

Prøv å feile, endre og prøve igjen. Forsett å prøve, og suksess vil komme.

 

Jeg vet at alle disse tinene ikke er så lett noen ganger når man føler at alt stritter litt mot. Men etter litt så kommer det til og hjelpe. Så ha mer tro på deg selv. Det er så viktig for og nå målene dine. 

NÅ JOBBSØKINGEN GÅR UTOVER SELVBILDE

I'd rather be coding

 

Jo flere jobber jeg søker, jo flere bemanningsbyråer jeg snakker med jo mer skuffa, demotivert og ikke minst selvkritisk blir jeg. Ikke minst så får også selvbilde mitt et kjempe slag også. Selvbilde mitt blir ganske godt ned mer og mer for hver eneste søknad som blir sendt og samtale jeg er på egentlig.

 

Noe av det som er mest vanskeligst er at jeg vet at jeg hadde gjort det bra som frontend, web eller app utvikler. Men akkurat nå føler jeg veldig at det ikke er plass til meg noe sted som helst. At det ikke er noe mulighet for meg innenfor den bransjen jeg har tatt meg utdanning innen. Har virkelig de to årene vært bortkasta? Har folk som har sagt at jeg som jente og utvikler vil lett få jobb lyvet til meg? Akkurat nå føler jeg det veldig sånn. Jeg føler at alle de tårene og de lange kveldene med hardt arbeid, alle gangene jeg ville gi opp, men fortsatte var så veldig forgjeves egentlig. Hater når man har funnet noe man virkelig liker, brenner for og virkelig vil legge alt ned for å få en jobb. Så får man ingenting. Heldig vi har jeg bare prøvde og få meg jobb litt over to måneder nå eller er det kanskje tre. Og jeg vet at det kan ta tid. Men jo flere dager som går jo mer demotivert blir jeg.

 

Det og være arbeidsledig etter en drømmeutdanning synes jeg er ganske vanskelig og forholde meg til egentlig.

 

Flere som har det sånn?

DETTE ER VIKTIG OG HUSKE PÅ

 

Jeg vet at det er mange som er inn i eller skal snart inn i eksamens tiden nå. Jeg vet at man har så lyst til og i opp rett før. Men det er nå det er viktig og ikke gi opp. Så her er noen fine ting og huske på kanskje akkurat nå. Så her er syv ting og huske på uansett hvor man er i livet. Om det er helse, utdanning, karriere eller vis man bare er der at man lærer seg noe nytt. Så husk at …

 

Ingenting er så vanskelig som det virker.

Når man kikker på noe for første gang uten å ha noe kunnskap ser det ekstremt vanskelig ut. Men når du starter å tilegne deg den kunnskapen om det du jobber med og starter og jobbe med det daglig vil du fine ut at det er ikke så vanskelig som det ser ut som. Så det er ingenting som er vanskelig, man kan lære seg hva som helst vis man virkelig vil.  

 

Det er aldri for sent

Det er aldri sent og starta på drømme karrieren din. Jeg fant ut som 28 år at jeg ville bli utvikler. Det er så mange som forandrer karrieren sin seint i livet. Man må bare ha trua på seg selv og bare starte på det man virkelig har lyst til å gjøre. Ikke heng deg opp i at du må fine ut av det i tidlig aldri at du skal bli en ting. For jeg kan nesten garantert si at om ti år så vil du gjøre noe helt annet. Så ikke stress med det for det er aldri for sent å gjøre noe annet i livet.

 

Husk hvorfor du starta

Vis du i det hele tatt tenker på og gi opp, ikke studer mer eller ikke vil gjøre jobben for å oppnå det du vil. Spør deg selv hvorfor du starta? Du vil nok veldig fort fine ut av det. Du starta ikke for og gi opp halvveis, så bare hold ut.

 

Gi det ditt 100%

Ingen er like. Det eneste du må er og gi DITT 100% i akkurat dette øyeblikket. Bare gjør ditt beste i dag. Vis det skal funke, så vil det funke. Og vis det ikke skal funke, så funker det ikke. Men du vil føle det så bra når du har gitt ditt aller beste.

 

Ingenting er perfekt

Dessverre er ingenting eller noen perfekte. Har du noen gang sett noe som er helt perfekt. Ingenting er perfekt eller imperfekt. Alt er forskjellig, samme er du og jeg. Vi er alle forskjellige. Så aldri følg det jaget med og bli perfekt, uansett hva du gjøre så er det du gjøre perfekt så lenge du gjøre ditt aller beste.

 

Ikke vær red for å feile

Feile er en mulighet for og lære fra våre egne feil og av våre egne valg. Så det er bare å håpe på feil for det er det eneste i verden, for det er den eneste veien til suksess dessverre. Så ikke vær redd for og møte på feil, for det er helt greit. Vi har alle feilet hundre vis av ganger i ting vi gjøre før vi klarte det. Prøve og prøve enda mer, til slutt så vil du nå klare det.

 

Nytt prosessen

Det er mange som snakker om dette. At veien til suksess eller lykke er ikke destinasjonen, men veien ditt. Når man først trapper opp og når målet man har satt seg, er det alltid det neste steget, neste mål der man må jobbe enda hardere enn det du gjorde først.

 

Man kan ikke rømme fra jobben uansett hva. Så start og blir glad i jobben din eller det du gjøre, derfor burde man følge lidenskapen sin, for vis man gjøre det, følger det man elsker så vil man alltid nytte jobben sin.

MITT LILLE NYE LEKETØY

Lenovo Ideapad L340 for gaming // Kähler vase

Jeg tenkte jeg skule vise dere mitt nye leketøy som er Lenovo IdeaPad. 

 

Jeg har hat den nå i over en veldig god periode og jeg er veldig fornøyd med denne. Fra og gå fra MacBook Air over til denne Lenovo IdeaPad. Det er en gaming pc egentlig. Men det er ikke det jeg skal bruke den til. For min del så trengte jeg en pc som jeg kunne bruke til programmering. Noe som man skule tenkt at man ikke trenger en pc som kan kjøre tunge programmer. Men jeg fant ganske fort ut at min Mac ikke helt holt til dette. 

 

For det første så hadde jeg litt problemer med var Visual Studio code på Mac var litt vanskeligere å bruke en det jeg var vant til på Windows. Jeg skal fortelle litt mer om VS og VS Code. Men sånn kort og raskt fortalt så er det et utviklingsmiljø for Microsofts .NET plattform. Og det ser helt annerledes ut på Mac en på Windows for å si det sånn. Men når jeg da skule kjøre VS Code som jeg pleier og bruke til bakenden min og VS som jeg bruker på front enden så sleit macen veldig med dette.

En annen ting som jeg har slitet litt med er skjerm størrelsen i seg selv. Macen min var ganske så liten. Så jeg savna veldig og ha en 15″ eller en 17″. Så det havnet jo så klart på en 17. ja det er ganske stort, men jeg angrer ikke i det hele tatt. Jeg jobber gjerne med laptopen og en skjerm. Så det gir ganske fint flyt i arbeidet.   

 

Det eneste grunnen til at jeg skule godt over til mac igjen så skule jeg bare ha jobbet med frontend. Men nå som jeg gjøre litt begge deler for min egen del så kommer jeg til og holde meg til IdeaPad min så langt.

 

Vel det var mitt lille tech friday innlegg. Vis det er noe dere gjerne vil vite om innen tech eller utvikling så er det bare og si i fra.