7 TIPS TIL HVA MAN KAN GJØRE I KARANTENE

 

Var det flere enn bare meg som nesten helt hadde glemt at det er fredag i dag? Merker veldig godt nå at dagene har begynt å blande seg mer og mer sammen selv om vi lever stort sett slik vi har alltid gjort en stund. Siden jeg er arbeidsledig så er jeg for det meste bare hjemme uansett. Eneste som vi har starta og merke alt det her på nå er at arbeidstiden til mannen har forandra seg en god del.  Så jeg lurte litt på egentlig hva dere bruker dagene deres på. For jeg begynner og gå tom for ider. Leser dere noe bra for tiden eller kanskje dere har noen spennene prosjekter på gang? Jeg trenger ihvertfall noen forslag. 

 

 

✨  Jente kveld på skype – vi gjorde dette her om dagen og det var så ekstremt koselig. Det ble en samtale med vin, quiz og mye latter.

✨  Lær deg noe nytt – jeg holder på med et kurs om vue eller vuex for og kunne enda mer. Men det kan alltid vær lurt og kanskje sette seg inn i noe nytt nå som man har tid slik at man kan bli endra bedre i det man driver med. Eller kanskje man finer noe nytt man vil drive med eller lære seg. Det er utrolig mye der ute og lære seg.

✨  Se film eller tv serie – som du ikke har fått rota deg til og se enda. Jeg har akkurat brent imellom nesten tre sesonger av S.W.A.T og jeg leiter fortsatt etter noe nytt og se. Så noen tips?

✨  Vår rengjøring av garderobe – eller kanskje organisere klesskapet er ganske bedre. Jeg har omtrent bare kasta alt inn i skapet i en periode nå. Så jeg vet at jeg få ordna noe med klærne mine for det er totalt kaos inn i der.

✨  Prøve yoga – dette er noe som står på planen for neste uke. Jeg vet at jeg burde så starte og bevege meg litt mer så hvorfor ikke starte nå i din egen stue? Skal jeg i hvert fall.

✨  Prøv å bake noe nytt – man har så lov til og unne seg noe godt akkurat nå. Kanskje ikke vær dag, men innimellom. Jeg har aldri vært noe flink til det, men akkurat nå de siste åra har det faktisk kommet seg litt. Så akkurat nå ble det en kjempefin bursdags kake som dere kan se her.

✨  Litt nett shopping – altså det er jo snart vår og sommer så hvorfor ikke mens du alt har ryddet i skapet kjøpe noe fint til sommergarderoben? Jeg har alt klart og bestille meg tre nye kjoler som jeg er så fornøyde med. Men siden vi er i den tiden vi er nå så kanskje finne noen lokale butikker på nett for å hjelpe imellom denne perioden?

 

Noen som har noen flere tips til ting og gjøre, lære seg, filmer eller filmer. Alt taes i mot akkurat nå. 

 

GIRLS NIGHT IN

En av de tingen som er ekstremt vanskelig nå er jo det og være sosial med andre. Vi er jo godt inn i den andre uken med restriksjoner her til lans og det begynner å tære på sosial livet til forskjellige. Så på tirsdag så fant en av venninnene mine ut av vi skule ha jente kveld på Skype klokka åte på en tirsdags kvelden. Så det ble da quiz, vin og en veldig god latter. Merker at det trengtes veldig sårt. Så dette anbefales veldig å gjøre. Selv om vi har fått beskjed om å holde oss vekk fra andre så er vi så ekstremt heldige nå at vi har internet og kan Skype eller kommunisere med hverandre på andre måter. Da slipper man kanskje å føle seg ensom i denne perioden.

 

Jeg gleder meg så mye til neste gang vi skal ha girls night in over skype med vin og quiz. 

30 ÅRS KAKEN MIN

Jeg håper alle har det bra i disse dager. Jeg skjønner vi folk føler det litt håpløst akkurat nå. For det er en lit håpløs situasjon vi står oven for nå. Vi prøver for det meste og ta en og en dag om gangen. Prøver og hjelpe der vi kan og heier på alle de som holder samfunnet vårt oppe og fungerende akkurat nå.

 

Men opp i alt det her da så ble jeg vist 30 år. Var litt kjedelig siden vi har alle disse restriksjonen med sosialt samvær og sånt. Men noen ganger så for man bare gjøre det beste ut av det. Så får vi heler ta det igjen nå restriksjonene blir litt mindre. Så selve dagen ble feiret med S.W.A.T og bestilling av pizza. Mens i går ble det litt mer kaker. Så jeg testet en ny oppskrift og kaken falt veldig i smak. Så blir vel å bake noe i likheten når tante barnet mitt blir 2 om litt over en måneds tid.

 

Dette er en kake med smørkrem, neste gang kommer jeg nok til og gå for en mer oste krem. Bunden er veldig lett og lage, tar tid, men lett.  

 

🍰  OPPSKRIFT  🍰

•  300g smør

•  500g sukker

•  7stk romtemperert eggehviter

•  2ts vaniljeisens

•  3ts bakepulver

•  600g hvetemel

•  3dl kremfløte

•  Konditorfarger i ønsket farger.

 

  1. Forvarm ovnen på 160 grader. Jeg brukte former som er 20 cm.
  2. Pisk rom temperert smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett eggehviten og vaniljeessensen. Pisk sammen til en luftig å kremte blanding. Tilsett så alt av det tørre ingrediensene.
  3. Fordel røren i forskjellige boller så tilsett farger.
  4. Så steker man dem en etter en i ca. 20 – 30 minutter. La den avkjøle før du tar på kremen.

Her er en litt mer detaljert oppskrift på både bunden og kremen. 

 

 

Men håper alle har det helt greit i disse dager og tar vare på hverandre. 

 

NÅR MAN FÅR NEI FOR MAN IKKE HAR NOK ERFARING

 

SOM NY UTDANNET … 

 

De siste to ukene brukte jeg kjempe lag tid på en jobbsøker oppgave innen for PHP. Jeg følte at den var gjort dra, jeg var veldig stolt over oppgaven. Hadde forberedte meg på og skule forsvare den. Fortelle hva jeg har glemt og hvordan jeg ville løst det. Men på fredag, rett før helgen kom meldingen at erfaringen min ikke var så bra så de ville dessverre ikke gå videre med meg. Noe som kjørte meg litt ned i grøfta, eller ikke litt men veldig for og være ærlig. 

 

Men jeg fant ut at greit ræva helg, lese mye i en boksere jeg holder på med og bare slappe av. Så på mandag er det bare og kjøre på videre. Et nei betyr ikke at resten sier nei. Det kan også være at den bedriften du fikk nei av nå sier ja senere. 

Kusina mi sa til meg på fredag at det var den bedriften sis tap selv om det ikke føltes sånn. Det er de som taper på det. Den tanke gangen der hjalp meg veldig. Så nå er det bare og kjøre på videre, ikke sette meg ned og føle at alt går i mot for det gjøre det virkelig ikke. Nå skal jeg sette meg ned og friske opp på rammeverket Vue og lage noe fint. Eller starte på et nytt prosjekt kanskje, har noen ider som flyr rundt opp i her. 

 

Hva tenker dere? blir dere de motivert når dere får nei på en jobb dere ønsker dere? Er dere flinke til å bare riste det av dere og gå videre? 

 

DET JEG HATER ALLER MEST MED JOBBSØKING

Oi vi er vist alt på den 6 dagen i mars. Føler denne uka gikk ekstremt fort egentlig. I det siste har jeg hat et skremt stort fokus på kun en ting som irriterer meg litt, men som jeg har ekstremt stor forståelse for. Når man søker jobb som utvikler/programmerer så er det ekstremt lurt og ha noe som heter GitHub. Det er et sted der man kan pushe/poste/uploade kode man jobber med. Enten prosjekter man er ferdig med eller ting man bare vil dele eller samarbeide med andre på. Men det er ikke nok egentlig når man søker jobb som utviklere/programmerer. Det er mange som også vil at du skal ta en slik test for stedet du søker jobb. Noen ganger kan det være i form av at man får en kode snipp og man skal forklare hva som skjer, eller man kan få en slags quiz. Eller noe som var tilfelle nå at man må programmere en helt fungerende app. Så nå etter to uker med jobbing på denne appen så fikk jeg endelig sendt den inn på onsdag. Og hva skjer i det jeg våkner på morgen på torsdag, jo jeg kommer så klart på noe jeg har glemt å programmere med. Heldig vis så er ikke dette livs viktig. Men tanken bare på at noen nå skal sitte og evaluere det jeg har gjort for så og innkalte meg til et nytt intervjue for å forklare hva jeg har gjort.

 

 

Så nå sitter jeg her da på dag to og venter på svar om oppgaven var bra nok eller ikke. Noe jeg føler at jeg den ikke var, imposter syndromet slo skikkelig til merker jeg akkurat nå. Men nå er ikke jeg heler tanke leser så jeg kan jo ikke vite hva de stakkarene som ser på koden min tenker. Men jeg for bare smøre meg med tålmodighet og tenke at jeg leverte to dager før fristen og håpe at det har litt å si. 

 

Vis du har lyst til og se oppgaven så ligger den på GitHub her

Vel håper alle får en fin fredag og en koselig helg. 

 

EN NY FORANDRING

 

 

Sånn veldig brått ble vist denne sofaen solgt på torsdag. Vi har snakka sykt lenge om det og kjøpe ny sofae siden denne ble kjøpt ved litt hast da vi plutselig sto uten sofa for nesten to år siden nå. Så på fredag rett etter mannen var ferdig på jobb gikk turen inn på Ikea for kjøp av ny sofa som vi har kikka på en stund. Etter tre timer med skruing så var sofaen oppe og … 

 

Tada vi gjorde om hele stua og fikk opp sofaen relativt fort egentlig. Jeg er så ekstremt fornøyd med osen det ble. Jeg er så ekstremt glad i den nye sofaen. Den akkurat passe stor nok og vi har god plass når vi får besøk eller når vi ligger spredd utover sofaen. I går trur jeg at jeg lå på sofaen i åte timer og leste ferdig to bøker jeg holdte på med. Denne gangen føler jeg at vi virkelig fant den rette sofaen for oss.