MIN BURSDAGS KAKE

 

Nå er jeg på vei inn i mitt siste år i 20 årene. Det skal så nytes med kake. Jeg skal fylle det med mange opplevelse og gjøre ting jeg vil. Ha fokus på hvor jeg vil være når jeg runder 30 år.

Jeg har aldri vært noe stor baker dessverre. Føler veldig at det genet hoppet over meg, eller bare ga alt til søstera mi. Men noen ganger slår jeg litt til. Gleder meg så til og smake på denne kaken. Gubben har alt vært bort i kaka og smakt litt på den. Eller var litt til overs når jeg var ferdig og han likte den ekstremt godt virket det som. Så da håper jeg alle andre liker den også.

Men her er hvertfall oppskriften på kaken min.

 

INNGRIDIENSER

4 dl hvetemel

1 dl kako

4 ss maisena mel

1,5 ts vaniljepulver

4 dl sukker

4 ts bakepulver

1 klype salt

170 g romtemperert smør

2,5 dl melk

6 egge hvit

 

FYLL

200 g kremost

3dl kremfløte

0,5 ts vaniljesukker

2 ss melis

2 pk oreo kjeks

 

SLIK GJØRE DU DET

Bland sammen tørre ingredienser i en båle. Bland inn romtemperert smør i omganger slik at det blir en smuldre deig. Visp melk og eggehvitene sammen. Til sett det i omganger slik at det blir en glatt røre.

Smør en 15 cm form og bruke bakepapir i bunden av formen. Sett formene i midten av omen. Men husk og før varm stekeovnen på 175 grader. Stek kaken i 18 – 20 minutter. Sjekk med en pine om kaken er stek imellom.

La kakene kjøles på en rist.

FYLL

Visp fløten og kremfløten inn til krem. Tilsett så vaniljepulver og melis. Rør dette godt sammen.

Knus oreo kjeksene til smuler og bland dem inn i kremen din. Så legger du kremen lagvis imellom kake bunene som er kalde.

Man kan pynte med oreo kjeks eller annen pynt.

 

Håper alle har en kjempe fin lørdag.

6 kommentarer

Siste innlegg