TECH FRIDAY: IMPOSTER SYNDROME

Noe jeg hørte veldig tidlig og ofte om når jeg starta med programmering i 2017 var noe de kalte for Imposter syndromer. Jeg lo litt av det og tenkte jaja det er joe mye rart i alle yrker. Men nå som jeg har holdt på en stund med dette og lært meg en god del så skjønner jeg mer og mer hva det er snakk om.

 

Så hva er nå dette syndromet tenker du. Vel det har noe med at man tviler på seg selv, føler seg utilstrekkelig, forutsetter at du ikke er god nok til å gjøre det du holder på med. Dette trur jeg kan forekommer innenfor alle yrker. Men det er tydelig vis veldig hyppig i programmerings verden. Jeg merker at jeg kjenner på dette stort sett vær dag egentlig. Eller kanskje ikke vær dag, men ganske ofte når jeg skal snakke om programmering til andre eller skal bevise hva jeg kan.

Imposter syndromet ødelegger for kreativiteten din, forårsaker lammelse og hemmer suksessen. Det er på tide og kommer seg over dette, er dere ikke enige?

 

 1. Alle andre prøver også å fine ut av det.

Ikke se på andre og anta at de har funnet ut av noe du ikke har funnet ut av. Men akkurat som deg prøver de å fine ut av måter og forbedre seg på. Menneskene som ikke prøver å «finne ut av det» er de som ikke går framover. Så ikke vær den personen, kom deg fremover.  

 1. Ikke sammenlign svakheten din med andres styrker.

Dette er vanlig. Vi er veldig klar over våre feil og vi beundrer alltid alle andres styrker og prestasjoner. Dette får oss til å føle oss utilstrekkelig. Men stedet sammenligner styrkene dine med svakhetene. Eller ikke sammenlign deg i det hele tatt med andre.

 1. Du er bedre enn du selv tror.

De fleste føler seg utilstrekkelig. Slutt med det. Du er så mye bedre en du tror. Du har jobbet hardt for å bli den du er. Tenk heler på hvor langt du har kommet.

 1. Sammenlign deg selv med hvor du var for ett år siden.

Ikke sammenlign deg med hvor langt du var i går. Vekst kan ikke måles med dager. Men du kan se vekst og bedring over tid. Begynn å mål fremdriften over lengre tid, ikke kortere tid.

 1. 99,9% av tiden vet du mer enn det klienten gjøre.

Hvis ikke du vet mer en klienten din, ville de ikke bet deg om hjelp. Ikke vær red for å dele ideene dine og gi dem støtten de trenger.

 1. Den eneste forskjellen mellom deg og menneskene som lykkes, er at de ikke lar frykten for å mislykkes hindre dem i å prøve.

Prøv å feile, endre og prøve igjen. Forsett å prøve, og suksess vil komme.

 

Jeg vet at alle disse tinene ikke er så lett noen ganger når man føler at alt stritter litt mot. Men etter litt så kommer det til og hjelpe. Så ha mer tro på deg selv. Det er så viktig for og nå målene dine. 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg